Grenzeloos Gezond

Grenzeloos GezondDe ultieme combinatie van sporten en gezond eten voor onderweg.

In Grenzeloos gezond laat tophockeyster Ellen Hoog zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en bewust te blijven bewegen. Geïnspireerd door haar vele trainingsstages en grote toernooien in Argentinië, Zuid-Afrika, Engeland, Australië en China, een relaxvakantie naar Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA – brengt Ellen 50 wereldse, makkelijke, gezonde recepten én enkele heerlijke guilty pleasures. Aangevuld met 6 complete work-outs voor zowel thuis als op reis.
Tot slot geeft Ellen tips voor hoe je on the road en tijdens een lange vlucht fit blijft.

Recensie: Na het succes van haar eerste boek In perfect conditie komt Ellen Hoog nu met een veelbelovend tweede exemplaar met de hoopvolle titel Grenzeloos gezond. Ook in dit flink dikke boek draait het volgens Ellen weer vooral om de juiste balans. Als hocky-international komt zij in veel verschillende landen, in Grenzeloos gezond neemt ze de lezer mee op een culinaire en sportieve reis. Veel van de recepten in het boek zijn geïnspireerd op de door haar bezochte culturen.

Al doende leert men! Zo heeft Ellen- naar eigen zeggen – geleerd om te gaan met een jetlag en wist ze haar voeding en trainingen aan te passen aan haar vele reizen. Dit alles deelt ze graag met je in dit inspirerende boek. Naast de supergezonde gerechten vind je ook de zogenaamde guilty pleasures tussen haar recepten. De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld per land en worden afgewisseld met 36 nieuwe sport-oefeningen voor kracht en conditie. De oefeningen worden stap voor stap uitgelegd met duidelijke teksten en foto’s waarin te zien is hoe Ellen Hoog de oefeningen doet.

Bij ieder recept vind je een smakelijk ogende en paginagrote foto van het betreffende gerecht. Tussen alle categorieën door is er ruimte gemaakt voor vrolijke sportieve foto’s van Ellen Hoog in combinatie met passende uitspraken en tips.

Juist de mix van functionele sportoefeningen en gezonde voeding maakt dit tweede boek van Ellen Hoog meer dan de aanschaf waard. Ze geeft nuttige handvaten voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken in hun zoektocht naar manieren om gezonder door het leven te gaan. Ook voor wie niet zo sportief is, maar wel graag in de keuken staat zal dit boek een aanwinst zijn.

De recepten zijn verrassend gevarieerd te noemen en nodigen uit om ze stuk voor stuk zelf thuis uit te proberen. Laat je meevoeren op een tocht van Argentinië, naar Zuid-Afrika. Verras jezelf met pannenkoekjes met pekingeend uit China. Vertrek vervolgens naar het verre Australië en kom uiteindelijk uit in de USA waar Ellen Hoog de lezers blij maakt met een recept van speltpasta met ricotta en garnalen.

Achterin het opvallend goed verzorgde boek vind je een handige index en een register waarin je alle workouts en recepten nog eens terug kunt vinden.

Grenzeloos gezond een kookboek met eindeloos veel mogelijkheden!

★★★★In perfecte conditie

Titel: Grenzeloos gezond
Auteur: Ellen Hoog
Uitgeverij: Carrera
ISBN13: 9789048835133
Categorie: Kookboeken, Gezondheid
Pagina’s: 224
Uitvoering: hardcover
Thema’s: sport, gezondheid, recepten
Verschijningsdatum: 28-10-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 18-11-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

Tip: Lees ook Beweeg van Arie Boomsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s