Koffiekenner word je zo

Koffiekenner-word-je-zoMet Koffiekenner word je zo leer je alles over koffie en de edele kunst van het perfecte kopje koffie zetten. Proef het verschil in aroma’s en smaken tussen de diverse koffieboonsoorten, kies de juiste cafetiére en andere apparatuur en bekwaam je in je vaardigheden gelijk aan een barista!

 

Koffiekenner word je zo is een praktisch handboek en gaat werkelijk op alle facetten van het koffiezetten in: van de waterkwaliteit, het branden van koffie, de diverse methoden en uiteraard mag de geschiedenis van het koffiezetten niet ontbreken.

Leer alles over ‘slow coffee’ en het verschil tussen ‘cold brew’ en ‘fresh brew’, maak zelf ijskoffie en bekwaam je in ‘latte art’. Koffiekenner word je zo is een modern vormgegeven handboek dat ingaat op werkelijk alle aspecten van het zetten van de perfecte kop koffie, in alle varianten en door middel van diverse technieken.

Recensie: Met Koffiekenner word je zo heb je een uniek naslagwerk in handen. Een must have voor ieder zichzelf respecterende koffieliefhebber. In het boek vind je werkelijk alles wat je maar zou willen weten over misschien wel je favoriete drankje: koffie! Het boek is ingedeeld in handige overzichtelijke hoofdstukken. Zo begint het boek met een uitgebreid hoofdstuk over koffiedrinken.  Hierin kun je ontdekken wat voor koffieliefhebber jij eigenlijk bent. Er volgt een uitgebreide uitleg over de diverse soorten koffie die er bestaan van Americano tot Mokka. De koffie van over de hele wereld wordt besproken en er is een interessant gedeelte te vinden over de verschillende koffietradities van inwoners uit diverse landen.  Ook vind je in het boek een aantal grappige vragenlijsten die je zelf in kunt vullen waardoor het boek een persoonlijk tintje krijgt.

Het boek is van een opvallend goed kwaliteit, zoals je van de uitgever mag verwachten. Eigenlijk bevat het boek te veel om op te noemen, het is echt zeer compleet.  Om je een idee te geven, hierbij nog een aantal boeiende onderwerpen die aan bod komen: lees alles over koffieschenken en leer hoe je zelf leuke figuren in de koffie ter decoratie kunt maken. Kom alles te weten over hoe je de lekkerste filterkoffie kunt maken en welk water je het beste kunt gebruiken om de kwaliteit van de koffie zo hoog mogelijk te houden. Ook interessant: hoe wordt de cafeïne koffie uit de koffie gehaalt? Alle kleurrijke pagina’s zijn opgeleukt met de opvallende illustraties van Yannis Varoutsikos. De kers op de taart is toch wel dat er ook een aantal lekkere recepten in staan over gebak, zodat je bij de, door je zelfbereide koffie, verse Carrotcake, Financiers en chocoladekoekjes kunt serveren.

Achter in het boek nog een uitgebreide bijlage met koffie evenementen en een handig register.
Zeker een aanrader en het ideale decembercadeau voor iedere koffieliefhebber.

★★★★

Chung-Leng Tran is fotograaf en bovendien mede-eigenaar van het Parijse Hexagone Café en was in 2012 winnaar van de Franse Baristakampioenschappen in de categorie filterkoffie zetten.

Sébastien Racineux is een van de vermaardste barista’s van Frankrijk.

Titel: Koffiekenner word je zo
Originele titel: Un bon Café cést pas sorcier.
Uitgeverij: Good Cook
Auteurs: Chung-Leng Tran & Sébastien Racineux
Illustraties: Yannis Varoutsikos
ISBN13: 9789461431554
Categorie: Kookboeken
Pagina’s: 216
Uitvoering: hardcover
Thema: Koffie
Verschijningsdatum: 08-11-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 22-11-2016
Prijs: €22,50
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s