De keuken van Hartwood

De keuken van HartwoodEen culinair avontuur op Yucatán

Een jong, onverschrokken koppel besluit het drukke leven in New York achter zich te laten om hun droom te verwezenlijken. In een klein dorp op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, tussen jungle en zee, creëren Eric Werner en Mya Henry een waar toevluchtsoord: een restaurant in de open lucht, zonder muren, plafond of elektriciteit. Inmiddels geldt Hartwood als een van de meest inspirerende restaurants die er zijn en heeft het bijzondere concept de gehele internationale culinaire wereld betoverd.

In dit kookboek vertaalt Eric Werner zijn passie voor pure smaken en natuurlijke ingrediënten uit de regio naar recepten die iedereen thuis kan koken. Zijn moderne gerechten zijn combinaties van eenvoud en serieuze technieken waardoor hij nieuwe smaken creëert. De schitterende fotografie en de inspirerende verhalen over het restaurant maken van De keuken van Hartwood een adembenemende leeservaring van begin tot eind.

Eric Werner deed veel ervaring op bij verschillende restaurants in New York. In zijn jeugd zat hij bij menig kampvuur, waardoor hij een passie ontwikkelde voor natuurlijk koken en houtgestookte kookmethodes. In het restaurant dat hij samen met zijn vrouw Mya Henry begon in Tulum (Mexico), komt zijn culinaire talent pas écht tot zijn recht.

Recensie: Wat direct opvalt aan het schitterende kookboek De keuken van Hartwood is de omvang van dit boek, deze is opvallend groot en dikker dan de meeste kookboeken, dat belooft wat! De oogstrelende cover legt de lat direct hoog, je verwacht met deze omlijsting ook een rijkelijke inhoud. Gelukkig stelt de inhoud van dit boek zeker niet teleur. Ontspannen door het boek heen bladeren is al een feest, de makers hebben het boek verrijkt met zeer veel indrukwekkende foto’s. Je vindt er veel culinaire foto’s bij de gerechten, maar ook schitterende plaatjes van het eiland en de bevolking.

De keuken van Hartwood staat niet alleen vol met recepten met Mexicaanse invloeden maar je vindt er ook veel fascinerende verhalen die je meenemen naar een plek dat voor velen zal klinken als een droombestemming; het schiereiland Yucatán. Dit zuidoostelijke punt van Mexico bestaat voor een groot gedeelte uit oerwoud. Maar heeft ook een prachtige kustlijn van wit zand, blauw/groen water en palmbomen.

Het boek start met een uitgebreid beschreven kennismaking met dit schiereiland. Daar in het moderne stadje Tulum begonnen de Amerikaanse chefkok Eric Werner en zijn vrouw Mya Henry in mei 2010 aan hun droom; een leven met minder stress en met succes. Ze begonnen een restaurant op een prachtige plek in de openlucht, zodat gasten in de buitenlucht onder een hemel van sterren kunnen genieten van een overheerlijke verse maaltijd. In het boek lees je alles over het begin van dit uniek restaurant.

De uitgebreide verhalen in het kookboek maken het boek extra bijzonder. Verhalen over het eiland, de bewoners, maar ook praktische artikelen over de producten en tips voor de bereiding daarvan. Als je het boek alleen wilt aanschaffen om jezelf te verwennen met nieuwe recepten, ook dan zal je niet teleurgesteld worden! De keuken van Hartwoord trakteert je op een ruime keus aan recepten met Mexicaanse invloeden. Waaronder veel visgerechten, salades, gerechten met kip, varkens-, lams- en rundvlees. Maar je vindt er ook recepten met masa en tortilla’s, lekkere desserts en originele drankjes. Drankjes met fantasierijke namen zoals de Supernova en de Hartwood. De recepten worden duidelijk, stap voor stap beschreven zoals je van een goed kookboek mag verwachten. Wel zal je voor sommige ingrediënten iets verder moeten zoeken dan bij de plaatselijke supermarkt. Zoals bijvoerbeeld in een Mexicaanse winkel of online.

De keuken van Hartwood is een mooie inspiratiebron voor iedere ervaren thuis-kok met belangstelling voor de Mexicaanse keuken.

★★★★
Titel: De keuken van Hartwood
Website Hartwood
Auteur: Eric Werner, Mya Henry
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN13: 9789059567443
Categorie: Culinair/Kookboeken
Pagina’s: 304
Uitvoering: hardcover
Thema’s: Mexico, restaurant, recepten, vis
Verschijningsdatum: februari 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 24-02-2017
Prijs: €29,95
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s