Salades

120 x inspiratie uit de hele wereld

In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of voor erbij, met alleen groente of juist met vlees of vis, met granen, pasta of noedels: er is een salade voor ieder dieet en voor elke gelegenheid, zodat je nooit meer genoegen hoeft te nemen met een bord slappe ijsbergsla.

Proef de heerlijkheden uit de mediterrane keuken met bijvoorbeeld Griekse salade van citroenkip met graan, feta en tzatziki, doe je tegoed aan Midden-Oosterse klassiekers als fattoush en taboulé en ontdek verrukkelijke salades uit het Verre Oosten zoals fruitsalade met Koreaanse gebraden eend en Indiase bloemensalade met tandoorizalm en garnalen.

Katie en Giancarlo Caldesi hebben diverse kookboeken op hun naam staan. Ze zijn eigenaar van twee restaurants, één in Londen en één in Bray. Daarnaast hebben zij hun eigen kookschool, La Cucina Caldesi, waar ze al meer dan tien jaar les geven aan cursisten van elk niveau.

Illustratievoorbeeld uit: Salades

Recensie: Salade saai? Met dit receptenboek is dat in elk geval verleden tijd!

In dit nieuwe en wederom aangename receptenboek van restaurateurs Katie en Giancarlo Caldes zijn ruim 100 lekkere saladerecepten opgenomen. De makers; Katie en Giancarlo Caldes zijn beide docent op hun eigen kookschool La Cucina Caldesi. Nadat bleek dat zowel de vader als de zoon uit dit gezin glutenvrij moesten gaan eten is hun gezinsmoto; 90% gezonde maaltijden en 10% verwennen. Ze reisden daarvoor de wereld over op zoek naar inspiratie voor in de keuken. Het resultaat hebben ze verzameld in het boek Salades, wat een aangename bundel van recepten vanuit alle winstreken is geworden.

Hierin vindt je recepten van over de hele wereld; van Griekenland tot Zuidoost-Azië. Katie en Giancarlo Caldesi zijn hiervoor in de leer gegaan bij buitenlandse koks. Ze maakten daarbij kennis met diverse voor hun, eerder nog, onbekende ingrediënten. Nu gebruiken zij ze zelf voor hun maaltijdsalades en voor de bijpassende dressings, marinades en mixen van specerijen.

Salades bevat naast de vele voedzame recepten nog een hoop extra informatie. Zo zal je voorin het boek direct een uitleg vinden over wat een salade nu eigenlijk is en kun je lezen wat er voor nodig is om zelf een goede salade te kunnen maken. Opgevolgd door een hoofdstuk over verschillende texturen en hoe die te vermengen in een salade, het opdienen van salades, en nog veel meer.

Het boek start uiteindelijk met de recepten voor in de ochtenduren, hieraan is een heel hoofdstuk gecreëerd met de titel; Wakker worden. Hier onder andere een lekker saladerecept van gerookte witvis en een Zweedse komkommersalade. Ook noemenswaardig is het deel in het boek met de naam; Belangrijke zaken eerst, het deel waar je misschien wel de lekkerste recepten van dit boek zult vinden. Hier volop variatie waaronder een frisse Italiaanse salade van zeebanket en mijn persoonlijke favoriet; Vietnamese voorjaarsrolletjes.

Illustratievoorbeeld uit: Salades

Daarna volgen nog meer heerlijke salades in de rubriek: Van de boerderij, waar je veel recepten kunt vinden van salades met vlees en gevogelte, waaronder lam, varkenshaas en kip Opgevolgd door een hoofdstuk over salades uit zee, hier is het hoofdingrediënt – zoals de titel waarschijnlijk al doet vermoeden – vis en zeevruchten. Maar dan wel telkens met een verrassend tintje, bijvoorbeeld Mexicaans. Andere interessante onderwerpen die je in het boek kunt ontdekken zijn; Salades uit de tuin, Salades voor erbij en Lekker zoet: met onder andere goed gevulde dadels en gemberkruim.

Naast de ruim 100 saladerecepten is er ook ruimte gemaakt voor lekkere dressings, die je allemaal van tevoren kunt bereiden. Alle recepten worden begeleid met een inspirerende en kleurrijke foto (vaak paginagroot), een handige opsomming van de ingrediënten en een stap voor stap uitleg hoe je de salade kunt bereiden. Altijd met een vermelding voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is, dit varieert per recept en ligt steeds tussen de 2 tot 8 personen.
Achterin het boek nog een handig register en een dankwoord.

Salades is een bron vol gezonde inspiratie, voor in elke keuken en ieder seizoen.

★★★★
Titel: Salades
Auteurs: Katie en Giancarlo Caldesi
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN13: 9789059567252
Categorie: Culinair, kookboeken
Pagina’s: 208
Uitvoering: paperback
Thema’s: salades, groente, glutenvrij
Verschijningsdatum: 15-02-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 07-03-2017
Prijs: €19,95
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s