In 20 minuten van XL naar S

Afvallen met pasta’s, pizza’s, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker (en effectiever) dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander hypevoedsel. Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alle recepten staan binnen 20 minuten op tafel en hebben een maat: van XS tot XL. Jij bepaalt welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL’s val je niet af, maar van alleen XS’jes word je rebels. Dus combineer slim, zo vind je balans in je eetpatroon en dát is houdbaar voor altijd.

 

Recensie: Mieke Koster schreef eerder al zes afslankboeken en met succes! Na het (terecht) veel verkochte en zeer bruikbare receptenboek; van XL naar S komt Mieke Kosters nu met een extra dik afvalboek vol lekkere recepten met de titel; In 20 minuten van XL naar S. De meeste mensen blijken afvallen nog steeds te koppelen aan rauwe groente als sla en wortelen. Toch heeft Mieke Kosters inmiddels in haar vorige receptenboek al bewezen dat afvallen ook mogelijk is zonder dat je daarbij alleen maar aan rauwkost hoeft te knabbelen. Haar motto is dan ook: Ik mag alles, ik kies er niet altijd voor. Dit motto is volop terug te vinden in haar nieuwe afslankboek; In 20 minuten van XL naar S. Bewuste keuzes maken en genieten van wat je wel eet is het enige dat werkt om slank te worden en te blijven, aldus Mieke.

Het flink uitgebreide boek staat vol keuzemogelijkheden: Alles mag! Ga je voor de XS – en S-recepten dan is de kans groot dat je af zult vallen, maar je kunt gerust een keer voor een M – of XL-recept gaan zonder je daarbij schuldig te moeten voelen. Een uitgebreide uitleg over deze formule rondom de XS, S, M, L en XL -recepten is te lezen in het afvalboek. Na deze uitleg kom je al bladerend als vanzelf terecht bij een van de ruim 200 recepten die het boek rijk is. Elk recept is vrij gemakkelijk te bereiden en kost je in alle gevallen maximaal slecht 20 minuten van je tijd.

Helemaal voorin in het boek; een voorwoord van Mieke Kosters zelf, gevolgd door een lijst met uitleg waar je de wat minder bekende producten kunt kopen, aangevuld met nog een aantal handige tips. Daarna volgen de aangename recepten elkaar in een rap tempo op, ingedeeld in verschillende rubrieken van ontbijt tot tussendoortjes. Iedere rubriek start met een overzichtelijke index. Vooraan (zoals te verwachten valt) de ontbijtrecepten. Het ontbijt begint direct goed met heerlijke taartjes waaronder een met een combinatie van kaki en hazelnoot. Ook staan er lekkere milkshakes, fruitsalades en mug cakes tussen de vele dagstarters. Regelmatig wordt er een ontbijtrecept vergezeld met een mooie paginagrote foto van het geslaagde eindresultaat.

Dergelijke inspirerende foto’s van fotograaf Saskia Lelieveld zijn overigens ook bij de volgende hoofdstukken terug te vinden. Het boek is hierdoor een fraai geheel geworden. De ontbijtrecepten zijn logischerwijs opgevolgd door Miekes creatieve suggesties voor een lekkere en gezonde lunch. Naast goed belegde sandwiches, zijn hier onder andere ideeën te vinden voor een gezonde volkorenpita, slanke wraps, maar bijvoorbeeld ook filodeeg met spinazie. Plus het laatste dat ik van de lunchgerechten zal verklappen: lekkere zelfgemaakte spreads, zoals mijn persoonlijke favoriet een spread met zalm. Om je vingers bij af te likken!

Ook voor het diner heeft Mieke Kosters fijne gerechten bedacht, slanke recepten, maar ook diverse XL-recepten, voor als je een keertje flink uit wilt pakken. De romige stamppot met rucola en parmezaanse kaas – die je onvermijdelijk in het boek tegen gaat komen – is gewoon te lekker, maar is gelukkig slechts een XS-gerecht. Je zult merken dat de gerechten behoorlijk gevarieerd zijn, soms zelfs met een buitenlands tintje; waaronder Thais, Italiaans en Spaans.

Als afsluiting is er nog ruimte overgelaten in het receptenboek voor de tussendoortjes. Hier zijn onder andere dadels, Marokkaanse gamba’s, Japanse omeletrolletjes en een verrassend lekkere skinny crème brûlee (helaas wel een M-recept) te vinden.
Mieke Kosters sluit het boek passend af met een leuk nawoord en de echte hekkensluiters; een praktisch receptenindex en alfabetisch register.

★★★★
Titel: In 20 minuten van XL naar S
Auteur: Mieke Kosters
Foto’s: Saskia Lelieveld
Uitgeverij: Carrera Culinair
Categorie: Afslankboeken, kookboeken
Thema’s: afvallen, gezond eten
Pagina’s: 224
Uitvoering: paperback
ISBN13: 9789048835591
Verkrijgbaar vanaf: januari 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 20-03-2017
Prijs: €19,99
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s