Kom & Vork

Een maaltijd in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes, heeft iets magisch. Het is ‘chique’ genoeg om te serveren voor vrienden maar je kan er net zo goed van genieten op de sofa onder een dekentje. Kom & vork neemt je mee op wereldreis en laat je genieten van pasta’s, Aziatische rijst- en noedelschotels en comfort food uit het Midden-Oosten of Latijns Amerika. Maar het kommetje is niet alleen het voorrecht van het avondmaal. Kom & vork bezorgt je ook inspiratie voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Illustratie uit Kom & vork. Fotografie: Lucas van Lieshout & Violeta Kazakova
Illustratie uit Kom & vork. Fotografie: Lucas van Lieshout & Violeta Kazakova

Willy Faes is ruim 25 jaar actief als communicatie-expert waarvan de laatste jaren voornamelijk in opdracht van de voedingsindustrie. Hij stelt kookboeken samen voor food gerelateerde merken en verzorgt de inhoud van culinaire artikels voor diverse magazines en tijdschriften. Hij is ook de bezieler van de nieuwe kookwebsite 15gram.be die naast tal van recepten ook plaats biedt aan boeiende keukenpraat. Zijn voorliefde gaat naar gezonde voeding met respect voor authentieke smaken.

Recensie: In het kookboek Kom & vork zijn er verrassend veel lekkere recepten te ontdekken. Met telkens als resultaat een complete tweepersoonsmaaltijd. Gemakkelijk klaar te maken, gezond en heel belangrijk; erg lekker. Maaltijden geserveerd in een eenpersoons-kom, plus een lepel, vork of eetstokjes, meer heb je volgens Willy Faes niet nodig.

Willy Faes creëerde eerder al de kookboeken: Het gehakt inspiratieboek en Bakboek. Met zijn nieuwe receptenboek Kom & vork neemt hij je via zijn gerechten mee naar alle windstreken. Je vindt er Aziatische rijst en noedels-schotels maar bijvoorbeeld ook smakelijke mediterrane pasta’s. Voedzame recepten voor ontbijt – denk daarbij bijvoorbeeld aan een lekkere smoothie-bowl – tot aan diverse avondgerechten.

Na een gemakkelijk leesbaar voorwoord, kun je direct aan de slag met de recepten. Allen voorzien van een paginagrote foto van het smaakvol-ogende resultaat. Alle recepten in het boek zijn gericht op een hoeveelheid voor twee personen. Voorin staan een flink aantal suggesties voor een gevarieerd ontbijt. Recepten met tot de verbeelding sprekende namen zoals bijvoorbeeld een Green Goddess ontbijtkom; een heerlijke combinatie van onder andere avocado, limoen en kokos. Na het ontbijt verrast Wille Faes zijn lezers o.a. met een Mexicaanse maaltijdsoep (met kip en rijst) en een Japanse ramensoep. Daarna volgen heel veel bruikbare recepten voor salades, daar is ook mijn persoonlijke favoriet te vinden; een Thaise salade met gehakt en citroengras.

Als laatste volgen de – allen even interessante – recepten voor pasta, rijst, noedels en granen. Hiermee weet Willy Faes volop variatie te brengen in onze dagelijkse maaltijden. Als hekkensluiter een aantal zogenaamde Comfort Food komgerechten, waaronder een mosterdkip met dragon.
Het boek wordt afgesloten met een bijzonder handige index, deze is voorzien van een overzicht van al de afbeeldingen -zoals ze ook bij de recepten in het boek staan – maar dan in een klein formaat. Zo vindt je in een oogopslag je favoriete recept terug.

 
★★★★
Titel: Kom & vork
Auteur: Willy Faes
Uitgeverij: Aerial Media
Categorie: Culinair, kookboeken
Thema’s: kom, maaltijden, recepten
Pagina’s: 160
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789402601329
Verkrijgbaar vanaf: februari 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-05-2017
Prijs: €22,95
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s