Asperges

Recensie Asperges door Sandra Hutchison:
In Nederland start het aspergeseizoen rond half april en loopt door tot de laatste week van juni. De jonge scheuten worden in die periode veelvuldig gebruikt als voorjaarsgroente. Voor de liefhebbers van deze plant zal dit handzame receptenboek Asperges een aanwinst zijn in de keuken. Het boekje oogt klein, maar bevat inhoudelijk veel praktische informatie. Het is daarnaast vooral een bron van inspiratie voor in de keuken. Er staan maar liefst 30 smaakvolle recepten in dit boek. Recepten waarvoor je geen professionele kok hoeft te zijn, maar die (over het algemeen) in circa 30 minuten op een eenvoudige manier zijn te bereiden.

Dit boek is het werk van de uit Amsterdam afkomstige Jessica Lek. Zij heeft in het verleden in diverse restaurants gewerkt, maar houdt zich tegenwoordig vooral bezig met haar werk als foodstylist en receptontwikkelaar. Ze werkt het liefst met producten van lokale leveranciers. Inmiddels heeft ze al meerdere kookboeken uitgebracht, waarvan Asperges er een in het bijzonder is.

Koken, stomen, blancheren, wokken, bakken, grillen of roosteren, alles is mogelijk met deze veelzijdige groente. Voor al deze bereidingswijzen staan er dan ook diverse recepten in het boek Asperges. Van de te verwachten klassiekers tot verrassende internationale suggesties.

Klik op de afbeelding om naar het betreffende recept te gaan.

Het receptenboek Asperges maakt een zeer verzorgde indruk. De hardcoverkaft kan wel tegen een stootje en door de gladde afwerking kan het best even open op het aanrecht neergelegd worden zonder dat je direct hoeft te vrezen voor blijvende vlekken. Over de inhoud ook alleen maar lof (of in dit geval asperges).

In het boek worden als eerste de verschillende soorten asperges die er te verkrijgen zijn, uitvoerig besproken. Witte, groene en violette asperges, inclusief instructies over de schoonmaak van de jonge scheuten. Naast de te verwachten dinerrecepten staan er tussen de recepten ook flink wat suggesties voor een lekkere gezonde lunch met asperges.

De stuk voor stuk creatieve recepten in Asperges zijn allemaal gericht op vier personen. Voor elk recept is er een dubbele pagina gereserveerd. Op de linker pagina vind je telkens de bereidingstijd, de stap voor stap beschrijving van het gerecht en een opsomming van benodigdheden. Op de rechterpagina, zoals in zovele kookboeken, een foto van het gewenste eindresultaat. Het geheel oogt heel smaakvol. De foto’s zijn van een hoge kwaliteit, zeer kleurrijk en afgedrukt op glanspapier.

Een aanrader en een leuk cadeau voor iedere thuis-kok en dan natuurlijk met name voor de liefhebbers van asperges.

★★★★★
Titel: Asperges | Leesfragment | Auteur: Jessica Lek | Uitgeverij Good Cook | Categorie: Culinair | Uitvoering: hardcover | 72 pagina’s | ISBN13: 9789461432094 | Verkrijgbaar sinds: 01-04- 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 05-05-2020 | Prijs: €10,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s