Modern vegetarisch

Recensie Modern vegetarisch door Soraya Latten:

Een kookboek boordevol gezonde, gemakkelijke en heerlijke vegetarische recepten, van ontbijt tot diner. Met meerdere lijsten van seizoensgroenten, noten en zaden en handige tips en tricks.

Modern vegetarisch is een herziene uitgave van Een nieuwe kijk op eten.

Het kookboek heeft een prachtige lay-out met foto’s die om op te eten zijn, hier zou zelfs een absolute carnivoor van gaan watertanden. De gerechten zijn over het algemeen niet moeilijk te maken, maar bevatten wel een flinke lijst aan ingrediënten waardoor er voor mij al een groot aantal afvielen om te maken, ik hou van verschillende dingen eten maar 10 ingrediënten, los van peper, zout en dergelijke, vind ik toch net iets te veel voor één gerecht.
Ook valt er gelijk op dat er geen bereidingstijd bij de recepten staat, waardoor je zelf een inschatting moet maken van wanneer je moet beginnen met het koken van je (avond)eten. Niet het grootste probleem maar ook niet erg handig te noemen. Daarnaast worden alle recepten ingeleid met een verhaaltje van de auteur, bijvoorbeeld hoe ze aan het recept is gekomen of iets over de oorsprong van het gerecht.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken waaronder, soep, salades, lunches, bijgerechten en nog vele meer, deze vind je allemaal voor in het boek en zijn duidelijk aangegeven, zodat je precies weet wat je waar kunt vinden. Tussen de verschillende recepten door vind je groene pagina’s waar je verschillende tips en tricks vindt. Om maar een paar voorbeelden te noemen: een pagina vol onderschatte groenten en hoe je ze het beste kunt eten. Een pagina over het maken van pasta of een pagina waar je vindt welke groente bij welk seizoen hoort.

Een aantal recepten heb ik geprobeerd en deze vielen zeker niet tegen, ze waren niet alleen voedzaam en lekker maar ook kleurrijk en leuk om te maken. Voor een (beginnend) vegetariër is dit boek denk ik een absolute aanrader, omdat het zoveel meer bevat dan alleen recepten en je echt goed op weg kan helpen. En velen die af en toe vegetarisch eten, zullen vele recepten ook kunnen gebruiken met een stukje vlees ernaast.

Wat mij betreft wegen de voordelen dus zeker op tegen de paar minpuntjes die ik heb ontdekt en ben ik van plan zeker nog vaker uit dit heerlijke boek te koken.

Anna Jones is chefkok, kookboekenauteur, foodstylist, columnist bij The Guardian en schrijft voor verschillende Britse kranten en tijdschriften.

★★★★
Titel: Modern vegetarisch | Auteur: Anna Jones | Fontaine uitgevers | Categorie: culinair | Verkrijgbaar als hardcover | 352 pagina’s | ISBN13: 9789059563537 | Verkrijgbaar sinds: 04-06-2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 12-08-2020 | Prijs: € 24.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s