Comida Mexicana

Comida Mexicana 3dRecensie Comida Mexicana door Sandra Hutchison:
Een kookboek over de Mexicaanse keuken

In dit hardcover kookboek ontdek je de lekkerste Mexicaanse streekgerechten, maar ook klassiekers bereid met traditionele kooktechnieken. Met behulp van de aangename recepten uit dit boek maak je eigenhandig de meest originele taco’s, tamales of torta’s. De fiesta kan beginnen.

Rosa Cienfuegos werd geboren in Mexico-Stad. Op jonge leeftijd reisde ze door heel Mexico en ontdekte zo de unieke Mexicaanse gastronomie. Ze vertrok op latere leeftijd naar Australië, waar ze herenigd werd met haar familie. Maar ze miste daar het lekkere eten uit haar geboorteland.

Eten is heel belangrijk voor Mexicanen. Het verbindt ons met ons verleden, onze families en onze gevoelens.” – Rosa Cienfuegos

Samen met haar vader, die chef-kok is, begon Rosa te experimenteren. Maanden later openden ze hun eigen Mexicaanse restaurant in Australië. Tegenwoordig heeft ze dat restaurant al weer ver achter zich gelaten en is ze inmiddels de trotse eigenaar van The Tamaleria and Mexican Deli in Dulwich.

Comida mexicana afbeelding

Het boek Comida Mexicana valt goed op tussen de andere kookboeken in de winkelschappen. De cover heeft een roze kleur en is vrij opzichtig geïllustreerd (zelfs de zijkant van de pagina’s moest eraan geloven). Ook in het boek knallen de kleuren, de illustraties en de vetgedrukte letters van de pagina’s af, iets te veel naar mijn smaak voor een kookboek. Persoonlijk begrijp ik de Lucha Libre (vrij worstelen) illustraties ook niet zo goed. Natuurlijk is dit iets dat bij Mexico hoort, maar ik snap de link met de recepten niet. Ik had veel liever illustraties in het boek gezien die echt met de Mexicaanse keuken te maken hebben. Gelukkig maken de smaakvol ogende foto’s die bij de recepten geplaatst zijn, een hoop goed.

Er staan behoorlijk veel fijne recepten in het boek, wat een echt pluspunt is. Het wordt al snel duidelijk dat de Mexicaanse keuken veel diverser is dan je zou verwachten. Bij ieder recept staat aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is. De recepten zijn eenvoudig te maken, de beschrijving voor de bereiding is steeds kort maar krachtig beschreven. De lijst met benodigdheden is bij de meeste recepten opvallend kort. Je hebt vaak maar een aantal ingrediënten nodig, dat scheelt een hoop zoektochten door diverse supermarkten en speciaalzaken. Wel staat er voor in het boek een overzicht van wat je in je (Mexicaanse) voorraadkast zou moeten hebben staan als je serieus met de gerechten uit dit kookboek aan de slag wilt gaan. Denk daarbij onder andere aan achiote (pasta) en cajeta (stroop). Het register achter in het boek rondt het geheel praktisch af.

Comida Mexicana is een handzaam kookboek. Een bron van inspiratie voor alle liefhebbers van de Mexicaanse eetcultuur. Met name een must have voor hen die hier zelf in eigen keuken mee aan de slag willen.

Good cook

★★★★
Comida MexicanaTitel: Comida Mexicana | Leesfragment | Receptvoorbeeld: Tacos de Cochinita Pibi | Auteur: Rosa Cienfuegos | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Culinair, kookboeken | Uitvoering: hardcover | 224 pagina’s | ISBN13: 9789461432520 | Verkrijgbaar sinds: 07-04-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 19-04-2021 | Prijs: €25.95 | Bestellen

KokenKoken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s