Getest: Ekomenu proefbox

eko menu logoGetest: Ekomenu proefbox
Een gezonde smaakexplosie 
★★★★★

Van Ekomenu ontving ik een variatiemenu proefbox voor 2 personen, uit de categorie eenmalig. Op deze manier konden mijn partner en ik vrijblijvend kennismaken met de producten van deze organisatie. Bij Ekomenu willen ze je helpen om een gezonde(re) routine op te bouwen. Dit door middel van gevarieerde gerechten die gemakkelijk klaar te maken zijn. Hun biologische producten worden op een duurzame manier geteeld op gezonde landerijen, waar ze geen gebruik maken van kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen achterwege worden gelaten.

Alle producten komen rechtstreeks van de makers, zonder onnodige tussenschakels. De lokale biologische boeren varen hier wel bij, net als jij! Gezonde, biologisch producten die bij je aan huis worden geleverd. Gemakkelijk en vers.
To zo ver een beetje mijn samengestelde beschrijving over waar Ekomenu zegt voor te staan. Ik mocht zelf een menu uitkiezen en dat leverde wel een beetje keuzestress op. Alle samengestelde menu’s zagen er goed uit en leken mij wel meer dan de moeite van het uitproberen waard. Uiteindelijk koos ik voor het variatiemenu. Voorbeelden van andere menu’s zijn vegan, vegetarisch, gezinsmenu of een ketogeen menu. Op de website van Ekomenu kun je alvast zien wat er in het pakket zit dat je zult ontvangen, daar vind je ook direct de recepten en een foto van het gewenste resultaat.ekomenu zak

Toen ik de proefbox (zeg maar gerust boxen, want het is best veel wat je krijgt) thuis ontving, was ik blij verrast. De bezorger kwam vriendelijk over en de inhoud viel niet tegen. De producten zagen er echt vers uit, roken goed en smaakten zoals ze horen te smaken. Zo zat er onder andere een meloen in het pakket als ingrediënt voor een watermeloen gazpacho. De meloen smaakte zo lekker dat ik het lastig vond om hem te bewaren voor het gerecht. Dat is wel even anders dan de smaakloze meloen die ik laatst in de supermarkt aan had geschaft.

De proefbox bestond uit drie flinke zakken met daarin alle producten voor een origineel recept. Naast de eerder genoemde watermeloen gazpacho ontving ik alle ingrediënten voor een postelein-stamppot en voor witlofschuitjes met makreel. Alle drie de gerechten waren bedoeld voor 2 personen (er zijn ook pakketten voor 4 personen). Je kunt ervoor kiezen om drie dagen achtereen een van de gerechten klaar te maken, maar voor deze gelegenheid maakte ik er een luxe driegangen menu van. Wanneer je een beetje handig bent in de keuken, zijn de gerechten gemakkelijk te maken en vrij snel klaar.

Bij de pakketten worden eventueel receptenkaarten geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om deze niet mee te bestellen. Persoonlijk vind ik  een tastbaar kaartje net iets gemakkelijker werken dan online een recept aflezen, maar het is natuurlijk beter voor het millieu om dit niet te doen.

Smaken verschillen, zo was ik zelf het meest enthousiast over de posteleinstamppot, maar was mijn partner het meest te spreken over de witlofschuitjes. Een tip: wanneer je met een pakket van Ecomenu aan de slag gaat, kijk dan goed bij het recept naar de hoeveelheden. Ik was er in eerste instantie van uitgegaan dat alle ingrediënten uit het pakket volledig gebruikt moesten worden, maar dat is niet altijd het geval. Zo gebruik je bij de gazpacho bij twee personen slechts een halve peper, gebruik je meer (zoals ik had gedaan) dan wordt dit koude Spaanse gerecht ineens wel heel pittig.

Ekomenu is wat mij betreft zeker een aanrader. Je krijgt echt waar voor je geld, de producten zijn over het algemeen super vers en ze komen hun afspraken na. Ze zijn zeker niet krenterig, je krijgt ruim voldoende van alle ingrediënten. En de producten die niet vers geleverd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een tomatenpuree, zijn eveneens van goede biologische merken.

Goed om te weten:
Naast de hierboven beschreven samengestelde pakketten is het ook mogelijk om zelf een pakket samen te stellen. Elke week staat er een nieuw gevarieerd aanbod online van ruim 20 gerechten om uit te kiezen. Wereldse gerechten met vaak een originele twist. De helft van het aanbod is vegetarisch. Extra handig is dat je per gerecht de hoeveelheid aan kunt passen. Handig als je bijvoorbeeld in het weekend met z’n tweetjes bent, maar doordeweeks met het hele gezin wilt eten.

Bij Ekomenu werken ze met een lidmaatschap, gelukkig zijn ze daarin wel flexibel. Zo kun je jouw lidmaatschap wekelijks pauzeren of opzeggen. Wil je jouw pakket niet thuisbezorgd hebben, dan is ophalen bij een Ecoplaza-winkel ook een mogelijkheid. Wil je Ekomenu, net als ik, eerst een keer vrijblijvend uitproberen, kies dan voor een proefbox.

★★★★★
Eet smakelijk,
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s