Getest: Ovenknipje proefbox

Ovenknipje logoGetest: Ovenknipje-proefbox
Luxe en smaakvol afbakbrood
****

Bij Ovenknipje bieden ze diverse broodsoorten aan. De broden worden gebakken in de ambachtelijke bakkerij van Smithuis in Oldenzaal (1889). Een moderne bakkerij waar ze ambachtelijk vakmanschap combineren met technologische vooruitgang. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Om deze broden te kunnen proberen ontving ik de proefbox, een pakket van vier smaakvolle afbakbroodjes (qua hoeveelheid per stuk te vergelijken met een halfje brood) in 1 pakket.

De website van Ovenknipje oogt heel toegankelijk en bestellen is dan ook een fluitje van een cent. Er is geen tussenhandel waardoor Ovenknipje kwalitatief goed en vers brood kan leveren. De broden worden elke woensdag gebakken en over het algemeen op vrijdag bij je thuisbezorgd. Je kunt ter kennismaking een proefbox bestellen of zelf een keuze maken tussen de diverse aangeboden broden. Bij een proefbox of een bestelling vanaf acht broden wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.

Een proefbox (€11.95) bestaat uit:
Een licht meerzadenbrood met zonnepitten, een licht brood met maïs, een donker meergranenbrood en een mediterraan brood met oregano en olijfolie.

De broden werden bij ons op tijd en door een vriendelijke bezorger aan de deur afgeleverd en waren goed verpakt. De broden zijn dan ook vrij lang houdbaar, tot zo’n dertig dagen na ontvangst. Maar ik kon en wilde niet zo lang wachten en kort na levering heb ik dan ook samen met mijn gezin de broden een voor een getest en verslonden.

De al voorgesneden broden hoeven maar acht minuten in de oven. Daarna is het genieten geblazen. De luxe ogende broden maken een feestelijke indruk indien je ze in hun geheel op tafel zet. De broden zouden dan ook zeker niet misstaan in restaurants en eetcafés.

De broden vielen hier alle vier erg in de smaak, natuurlijk had een ieder zijn persoonlijke voorkeur, maar er was geen enkel brood waar we als gezin niet enthousiast over waren.

De broden kunnen op elk moment van de dag gegeten worden. Maar het mediterrane brood is vooral een fijne aanvulling bij warme gerechten uit de Marokkaanse, Spaanse en Italiaanse keuken. De andere broden zijn erg geschikt voor bij het ontbijt of de lunch. Maar de broden zouden ook als voorafje (of als tussendoortje bij de borrel) goed tot hun recht komen. Lekker met een beetje roomboter, een tapenade of bruchetta.

Persoonlijk vind ik het vooral een aanwinst om de mini knipbroden in huis te halen wanneer je echt uit wilt pakken. Bijvoorbeeld tijdens vrije weekenden, feestdagen en gezellige etentjes met familie en vrienden. Zo blijft het een bijzondere traktatie.

★★★★
Eet smakelijk,
Sandra Huthison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s