Getest: De firma kaas-Proeverij

firma kaas logoGetest: De firma kaas-Proeverij
Kaas zoals kaas hoort te smaken
*****

Dankzij de combinatie van rauwe koemelk en natuurlijk rijpen heeft Boerenkaas datgene waar geen fabriekskaas aan kan tippen: de authentieke smaak van een goede kaas. Bovendien worden er geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen aan de kaas toegevoegd, wel zo prettig. Hou je echt van kaas, dan is een kaas uit de supermarkt eigenlijk geen optie. Bij De firma kaas spelen ze hier handig op in. Zij brengen de lekkerste handgemaakte boerenkazen rechtstreeks van de beste kaasboeren uit het land direct tot aan jouw deur. Handig en je hoeft er niet voor thuis te blijven, want je bestelling past gewoon door de brievenbus. 

firma kaas 2Het aanbod bij De firma kaas is vrij ruim. Ter kennismaking is een proeverij een goede start. Zo ontving ik de boerenkaasmix proeverij. Vier mooie stukken kaas in één keer in mijn brievenbus. Je ontvangt 4 stukjes kaas, van elke soort één: jong belegen (van boerderij ’t Groene Hart) , belegen (van boerderij Kuiper) , oude kaas (van boerderij Koopman) en een Italiaanse kruidenkaas ( van boerderij Sterreschans). Op deze manier ontdek je de te verkrijgen soorten kazen in één keer, proef je de verschillen tussen de kaassoorten en ontdek je welke kazen er bij jou passen. Heb je al een echte voorkeur voor een specifieke soort kaas, dan kun je alsnog met een proeverij op ontdekkingstocht gaan. Bij De firma kaas hebben ze namelijk ook een proeverij met elk vier stukken jong belegen, belegen, kruidenkaas of oude kaas. Een ideale manier om je echte favoriet(en)er tussen uit te kiezen. De prijzen van de proeverijen zijn schappelijk, je zit niet direct vast aan een abonnement en je betaalt ook geen verzendkosten.

De kazen overtroffen mijn verwachting. Ik ben zelf een groot voorstander van jong belegen kaas. De jonge kaas uit het pakket dat ik ontving, was erg smaakvol, zacht en zeer romig. Wat mij betreft een blijvertje voor op brood of bij de borrel. De belegen kaas vonden we als gezin vooral een feestje als basis van een tosti. Persoonlijk ben ik geen fan van oude kaas, maar volgens mijn gezin was deze kaas ook een schot in de roos. De Italiaanse kaas is goed kruidig en eveneens romig. Lekker bij de lunch of geraspt over de pasta en een fijne aanvulling bij de borrel.kaas2

Extra leuk is dat bij de proeverij een lijstje geleverd wordt waarop je kunt noteren welke kazen je bevielen en welke wat jou betreft niet voor herhaling vatbaar zijn, ideaal. Heb je dankzij de proeverijen je favoriete kazen ontdekt, dan is de overstap naar een abonnement via De firma kaas een goed idee. Op deze manier grijp je nooit meer mis en heb je altijd de lekkerste kazen in huis. Je kunt kiezen uit een wekelijks of tweewekelijks abonnement. Op de website kun je precies zien welke boeren welke kazen aanbieden.

★★★★★
Eet smakelijk,
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s