De Groene Meisjes: vegan voor iedereen

De Groene Meisjes vegan voor iedereenSnel-duurzaam-budgetvriendelijk

Merel Wildschut begon tien jaar geleden met Jamie van Zijl het blog De Groene Meisjes. Een lifestyleblog dat zich voornamelijk richt op vegetarisch eten, duurzaamheid en gezondheid. Nu runt Merel het blog alleen en om het tienjarige bestaan van het blog te vieren komt ze nu met het boek Vegan voor iedereen.

De veelzeggende titel laat al doorschemeren dat dit een toegankelijk boek zou moeten zijn. Een boek waar zowel een ieder die zo nu en dan een dagje geen vlees wil eten als een doorgewinterde vegetariër iets aan zou moeten hebben. Wat dat betreft is Merel zeker geslaagd.

In het boek zijn diverse populaire recepten terug te vinden die je ook op de website De Groene Meisjes zou kunnen vinden (aangeduid in het boek als groene meisjes favoriet). Maar daarnaast zijn er ook een ruim aantal nieuwe recepten opgenomen. Voor alle recepten geldt in elk geval dat ze vrij eenvoudig te bereiden zijn.

Het boek start met een aangenaam voorwoord van televisiepresentatrice en veganist Milouska Meulens dat je zeker even moet lezen. Het geeft inzicht in het feit dat het beeld rondom veganistisch eten in ons land sterk aan het veranderen is.

De stuk voor stuk vegan-recepten zijn geplaatst in overzichtelijke en te verwachten hoofdstukken. Logisch ingedeeld van ontbijtrecepten tot aan desserts. Start je dag eens met een kruidige ontbijtcake of met een groene smoothie en eindig de dag met een zoete lekkernij.

Persoonlijk vond ik vooral de lunchrecepten interessant. Weg met de kleffe boterhammen en de klassieke lunchtrommel. Het is tijd voor een gezonde en stevige lunch, waar je best even de tijd voor mag nemen om ervan te genieten. Merel komt met eenvoudig te volgen recepten voor verse soepen en salades. Maar ook met goedgevulde boterhammen en hartige snacks.

De dinerrecepten sluiten hier goed bij aan. Hier vind je vooral de wat stevigere soepen en lekkere gevarieerde maaltijden waarmee je je even in een andere wereld waant. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vegetarische taco of een Chili sin carne. Kortom, genoeg variatie om elke dag vegetarisch te kunnen eten.

Het kookboek Vegan voor iedereen heeft een frisse eenvoudige vormgeving gekregen, wat het boek ten goede komt. De (over het algemeen makkelijke) recepten worden begeleid met paginagrote kleurenfoto’s en nodigen uit om direct zelf in de keuken aan de slag te gaan. Een fijne bijkomstigheid is dat de meeste maaltijden ook niet heel erg kostbaar zijn om ze te bereiden. Het boek is dan ook zeker aan te raden voor iedereen die niet terugdeinst voor een maaltijd zonder vlees.

Fontaine

★★★★
De Groene Meisjes vegan voor iedereenTitel: Vegan voor iedereen | Auteur: Merel Wildshut | Fontaine Uitgevers | Categorie: Vegetarische kookboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 160 pagina’s | ISBN13: 9789046827956 | Verkrijgbaar sinds: 20-05-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-08-2021 | Prijs: €22.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s