Familiebox

FamilieboxGetest: Familiebox voor 4-5 personen
Vlot te bereiden verse maaltijden voor het hele gezin 
★★★★

Gemak dient de mens, zeggen ze. Nou hier word ik als ouder echt blij van. De naam zegt het al: bij Familiebox richten ze zich op families (lees: jonge gezinnen). Je vindt dan ook veel herkenbare gerechten in hun aanbod. Geen ‘gekke dingen’, waar kinderen hun neus voor ophalen, maar gezonde maaltijden waar je met het hele gezin van kunt genieten.

Bij Familiebox heb je elke week de mogelijkheid te kiezen uit 12 nieuwe gerechten. Gerechten met vlees, vis of vegetarisch. Er zit altijd wel iets bij dat jou en je gezin aanspreekt. De bereiding is niet moeilijk en de bereidingstijd niet al te lang (varieert van 15-40 minuten). Je kunt kiezen uit een box voor 2 t/m 5 personen. Daarnaast kies je het aantal gerechten dat je de komende week zou willen bestellen (minimaal 2 en maximaal 5).

Wij kozen als gezin voor een Familiebox met drie gerechten.
Courgette lasagne met spinazie en pompoen
Pasta met tonijn
Kipsalon

De gerechten werden ruim binnen de afgesproken tijd aan de deur bezorgd en niet geheel onbelangrijk: alles was in orde en goed gekoeld. Bij de gerechten worden receptkaarten meegeleverd, zodat je de recepten tijdens het koken direct bij je hebt. Onze favoriet van de ontvangen gerechten was unaniem de Kipsalon. De bijgeleverde kippendijen smaakten super mals en waren heerlijk gekruid (en niet te sterk voor de kinderen)

Wat extra fijn is aan de pakketten, is dat werkelijk alle ingrediënten meegeleverd worden. Bij de lasagne zat er zelfs een klein bakje Italiaanse kruiden (het enige dat je zelf toe moet toevoegen, is eventueel wat peper en zout en olie om in te bakken).

Als je gaat bestellen, houd er dan rekening mee dat een box voor 4 personen wat de hoeveelheden betreft afgestemd is op een gezin met twee jonge kinderen en 2 volwassenen. Eet je met vier volwassenen (of bv. pubers), dan zou ik persoonlijk voor meer personen bestellen of er iets extra’s bij serveren.

Bestellen via de fraai vormgegeven website gaat overigens vrij eenvoudig, het online systeem spreekt eigenlijk voor zich. Ze werken bij Familiebox wel met een abonnement, maar je hoeft hier niet huiverig voor te zijn. Je kunt je abonnement zo vaak je wilt tijdelijk stopzetten (het is slim om dit kort nadat je een box hebt ontvangen online te doen, zodat je dit niet per ongeluk vergeet). Wil je echt van je abonnement af, dan is dit na inloggen op je account zo geregeld. Maar waarom zou je?

Familiebox is echt een uitkomst voor drukke gezinnen. Het scheelt een hoop geregel en stress naast alle spreekwoordelijke ‘ballen’ die je als ouder of verzorger al in de lucht probeert te houden. Je ontvangt op zondag- of maandagavond een goed gevuld pakket en hebt voor meerdere dagen alles voor een gezonde maaltijd in huis. Makkelijk en smaakvol. Wat overblijft is genieten.

Eet smakelijk,
Sandra Hutchison.

familebox banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s