Banketbakker

Banketbakker coverRecensie Banketbakker:
Leer beter bakken met de recepten van Claire Saffitz

De Amerikaanse banketbakker Claire Saffitz maakt net zo lief gebak als dat ze het eet. Haar favoriete gerecht? Geklopte slagroom! Misschien ken je haar wel van het YouTube-kanaal Bon Appétit.
Claire Saffitz is eveneens receptontwikkelaar van het gelijknamige tijdschrift. Dit boek is volgens haar een pleidooi voor bakken. De recepten die je in dit bakboek zult vinden, zijn haar interpretaties op klassieke gerechten.

Banketbakker is een opvallend dik boek. De hardcover met leeslint straalt luxe uit. Inhoudelijk is het boek een juweeltje. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat er gekozen is voor een vrij klein lettertype, waardoor het lezen wat langer duurt. De smaakvolle kleurenfoto’s zijn paginagroot afgedrukt en glanzen je tegemoet. Eén blik op de foto’s, meer motivatie om zelf aan de slag te willen gaan heb je eigenlijk niet nodig.

Het boek start met een zeer uitgebreid voorwoord waarvoor je zeker even de tijd moet nemen om het door te lezen. Gevolgd door een uitleg hoe je het boek het best kunt gebruiken en een opsomming van keukengereedschap en producten die handig zijn om alvast in huis te hebben.

Wanneer je bij de recepten bent beland, zul je merken dat er gestart wordt met een flink aantal vrij eenvoudig te maken gerechten, waaronder een honing-kruidcake, een mascarponetaart en een ricottataart.

Inhoudelijk lijkt aan alles gedacht. Zo start elk nieuw hoofdstuk met een persoonlijke introductie geschreven door Claire Saffitz. Zo ook bij de recepten, waar ze telkens de moeite heeft genomen om uit te leggen waar het oorspronkelijke gerecht vandaan komt, wat ze veranderd heeft en waardoor ze zich heeft laten inspireren. Bij ieder recept staat duidelijk vermeld hoeveel actieve tijd het maken van het recept kost en wat de totale tijd is (inclusief de tijd in de oven, afkoelen, etc.). Er staan, wanneer een gerecht om wat meer uitleg vraagt, duidelijk diverse stap voor stap uitlegfoto’s bij het recept en er wordt in klare taal vermeld wat je zeker wel of niet moet doen.

Banketbakker is heerlijk boek dat je uitnodigt om direct bij het eerste recept in het boek te beginnen met bakken en vervolgens het hele boek op je gemak door te werken. Daar ben je wel even zoet mee. Het bakboek is een goed uitgediept geheel waar iedereen (met of zonder bakervaring) zelf mee aan de slag kan.
vector koken

★★★★★
Banketbakker coverTitel: Banketbakker | Inkijkexemplaar | Auteur: Claire Saffitz | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: boeken, Bakboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 368 pagina’s | ISBN13: 9789461432599 | Verkrijgbaar sinds: 24-08-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-09-2021 | Prijs: €35,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s