Oot Granola

Oot logoGetest: Oot Granola
Puur en (h)eerlijk
★★★★★

In 2015 begon Valentine van der Lande haar zoektocht naar een goede gezonde granola zonder toegevoegde suiker en biologisch geteeld. In 2018 werd Oot.nl een feit.

Van Oot Granola ontving ik een proefpakket met vier verschillende smaken granola. Heel ideaal is dat dit pakje door de brievenbus bezorgd wordt, je hoeft er niet voor thuis te blijven. In ieder zakje zit een hoeveelheid van 40 gram, genoeg voor één flinke portie. Ik ben razend enthousiast over dit eerlijke product. Vaak als je hoort dat iets ‘gezond’ is, krijg je al het idee dat de smaak wel erg wennen zal zijn. Dat is zeker niet het geval bij de producten van Oot.

In het proefpakket (dat je eenvoudig kunt bestellen op de website) zitten de volgende vier smaken:
• Crunchy nuts (tjokvol noten)
• Cacao Boekweit (voor de chocoladefans)
• Chia Spice (suikerarm, geen toegevoegde suikers)
• Paleo Mix (Kruidig en koolhydraatarm)

De smaken waren stuk voor stuk verrukkelijk. Omdat ik een echte liefhebber van chocolade ben, heb ik een lichte voorkeur voor het de Cacao Boekweit, maar ook de andere smaken mogen er zijn. Op de website Oot.nl staan nog twee andere samenstellingen genoemd, die er ook overheerlijk uitzien. Dat levert bij een nabestelling zeker keuzestress op.

Het grote voordeel van Oot Granola is dat je gegarandeerd een biologisch en glutenvrij product krijgt met alleen maar natuurlijke suikers (en minder dan 10% van de totale inhoud). Voor de rest bestaat de mix uit minstens 30% noten, pitten en zaden, met ook nog minstens 11% eiwitten en 5% vezels. Door de uitgekiende vulling kun je genieten van een voedzaam en gezond ontbijt, waarbij je niet na een half uur al weer honger hebt of last hebt van een te veel aan geraffineerde suikers.

Oot Granola is puur natuur en dat is te proeven! Zelfs de verpakking is tot een minimum beperkt en kan je na afloop bij het oud papier doen, zodat dat weer gerecycled kan worden. Misschien betaal je iets meer voor deze gezonde mixen, maar daarvoor krijg je zoveel meer terug.

Oot Granola is een echte aanrader, puur en smaakvol, die je kunt gebruiken bij je ontbijt als vulling in yoghurt of kwark. Maar er zijn nog veel meer toepassingsmogelijkheden. Met sommige smaken kun je je salade oppimpen of gewoon lekker een handjevol tussendoor nemen. Ook een hartige of zoete (gezonde) taart wordt er zeker lekkerder door! Kortom, Oot is een veelzijdig, 100% eerlijk product met vele toepassingsmogelijkheden!

Geniet ervan!
Hannie van Grol

Oot header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s