SUE-zoet zonder suiker

Sue logoGetest SUE:
Kunstwerkjes om ongegeneerd van te genieten
★★★★★

Kim Sue Palm was altijd al gek op zoet, maar ze was zich er ook bewust van dat zoet vaak gelijk staat aan ongezond. Ze ontwikkelde een gezonde variant op al die zoetigheden die ze graag at en met succes. Ze trok haar stoute schoenen aan en bood haar creaties aan bij diverse horecagelegenheden. Toen ook zij enthousiast bleken, ging het voor Kim als een trein. SUE bleek al snel zo’n succes dat ze er haar fulltime baan van kon maken.

Samen met haar vriend runt ze nu het bedrijf en hebben ze circa twintig man in dienst. Inmiddels zijn ze in Rotterdam al een waar begrip. Je kunt bij hen terecht in de SUE Bakery op de Goudsesingel en de locatie aan de Karel Doormanstraat. (Een High-Tea daar is echt aan te bevelen).

Sinds 2020 zijn ook In de SUE Bites Bar op de Elandsgracht In Amsterdam de producten van SUE te vinden. Is dit voor jou allemaal net even te ver, dan kun je gelukkig nog altijd online terecht voor een bestelling in hun webshop. Pas op, want kiezen wordt lastig.

Wij gingen je alvast voor. Na ons online-contact met SUE stond er de volgende dag al een beleefde bezorger voor de deur met een pakketje waar we als gezin heel blij van werden.

In het pakketje zaten vier verschillende Bites (vierkante gebakjes):
Allereerst de Marz. De naam verraadt al waar het naar smaakt, maar dan lekkerder en veel gezonder.
De Salted Caramel. Met een krokante amandel-dadel onderlaag en een licht gezouten dadel-caramel vulling is ook deze ‘Bite’ niet te versmaden. Dan de Coco Choco. Wanneer je gek bent op kokos, moet je deze echt eens proeven! Zelfs als kokos niet echt je ding is, blijft het een aanrader, want de kokos overheerst niet. Als afsluiter een heerlijk verfrissend gebakje: de Aardbeien kokos. Alle vier ideaal voor een luxe High-tea, verjaardag of een tussendoor verwenmomentje. Ik vrees dat ook de andere smaken die ze op hun webshop aanbieden, aanraders zijn. Hoop ze allemaal nog eens te proberen.

Daarnaast ontvingen we in ons pakket nog een Ginger Cookie (zeg maar gerust koek!). Een stevige koek met een vleugje gember. De koek heeft een aangename smaak die vermoedelijk vooral in de wintermaanden een hit zal zijn. Als laatste (voor een lekker en gezond ontbijt) probeerden we de Carrotcake Granola. Krokante granola met een vleugje zoet, lekker door de yoghurt, maar ook een fijn product om als taart- of dessertgarnering te gebruiken.

Behalve dat alle producten van SUE erg smaakvol zijn en er stuk voor stuk uitzien om door een ringetje te halen, zijn ze ook erg gezond. Bij SUE maken ze alleen gebruik van onbewerkte suikers, waaronder dadels en rijststroop. Daarnaast gebruiken ze diverse noten, kokos en andere natuurlijke ingrediënten. Alle producten in hun assortiment zijn ook nog eens vegan en glutenvrij. Wie denkt dat gezond en lekker niet samengaan, moet echt eens een keertje bij Sue in Rotterdam of Amsterdam aankloppen of een online-bestelling plaatsen.

Succes met kiezen,
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s