De Pannekoekenbakker-Thorn

Getest: De Pannekoekenbakker te Thorn:
★★★★★

In het eeuwenoude witte stadje Thorn aan de Maas in Midden-Limburg vind je aan de Bogenstraat 2, in een mooi historisch pand de Pannekoekenbakker. Het familierestaurant waar je uitstekend kunt eten en waar jouw kinderen de belangrijkste gasten zijn!

Kies uit meer dan 250 verrassende pannenkoeken. Of neem een heel diner, inclusief een voor- en nagerecht. Terwijl de kinderen gezellig zitten te kleuren of zich uit kunnen leven in de binnenspeeltuin, geniet je zelf van het heerlijke terras of het huiselijk ingerichte restaurant. En van je pannenkoek natuurlijk!

Deze zomer ben ik met mijn gezin op vakantie geweest in Limburg. Een bezoekje aan het witte stadje Thorn stond bovenaan onze uitstapjeslijstje. Op het vakantieadres vonden we al een leuke folder over dit pannenkoekenrestaurant. Wij zijn altijd gek op pannenkoeken, dus dit konden we gelijk mooi combineren.

Na een stadswandeling en een rondvaart zijn we op zoek gegaan naar het restaurant. Nu is Thorn niet heel groot, dus was dit snel gevonden. We kregen een mooi plekje op het terras. Onze dochter (6) kreeg gelijk een mooie placemat met tekeningen en kleurtjes. Op de placemat stond ook een kleurwedstrijd, waar ze natuurlijk graag aan mee wilde doen.

Toen we de menukaart kregen, kon het uitzoekfeestje beginnen, want wat een hoop keus! We besloten ook een voorafje te nemen. Ik nam een ragout en mijn man en kinderen tomatensoep. Voor mijn dochter konden we een kinderkopje bestellen.
De ragout was zalig en erg veel. De hoeveelheid soep was precies genoeg. Mijn dochter vond naast haar kopje opnieuw een verrassing, smulmunten! Bij alles wat de kinderen bestellen, krijgen ze smulmunten, waarmee ze zelf iets uit een kluis kunnen uitzoeken, want ouders zijn daar “verboden”. Eigenlijk kon ze niet wachten om te zien wat er allemaal voor te koop was, maar eerst moesten de pannenkoeken gegeten worden.

Mijn mannen hadden voor een pannenkoek met shoarma gekozen. Ik had een heerlijke pannenkoek met gerookte zalm. Hij was zalig, al mocht er van mij wel iets meer zalm op. Mijn dochter had een pannenkoek met vers fruit. En smulmunten natuurlijk!

Na het toetje was het dan eindelijk zover. Mijn dochter mocht de kluis in! Er was van alles te kiezen. Van kleine prulletjes tot prachtige knuffels (waar je dan wel extra smulmunten voor bij moest kopen of doorsparen natuurlijk!). Mijn dochter koos voor 3 ballen en een froozenketting. Maar het was vooral de belevenis van het zelf uitkiezen uit een kluis die ze niet meer zal vergeten.

We hebben een heerlijke dag in Thorn gehad en De Pannekoekenbakker is met kinderen zeer zeker een aanrader! Daarom waarderen wij dit restaurant op 5 sterren.

Jolanda Kalkman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s