Mealhero

Mealhero logoGetest Mealhero-stoommaaltijden:
Gemak dient de mens
★★★

Bij Mealhero hebben ze een bijzonder concept bedacht dat vermoedelijk veel mensen aan zal spreken. Veel van ons leiden een druk bestaan en er zijn steeds meer gezinnen waarvan beide ouders werken. De vraag is dan al snel: wie haalt de boodschappen in huis en wie kookt er? Mealhero heeft de oplossing.

Je ontvangt bij een eerste bestelling via de website van Mealhero een slimme stomer in bruikleen. Deze stomer is verbonden met hun app, met deze app kun jij je maaltijden beheren. In een helder overzicht, met foto’s, zie je exact wat er nog in je vriezer ligt. Mocht je voorraad bijna op zijn, dan kun je via de app opnieuw een bestelling plaatsen.

We namen met ons gezin de proef op de som. Op de website en app worden er telkens 40 gerechten aangeboden waar je uit kunt kiezen, wij kozen er acht.

Iedere Mealhero verpakking heeft een etiket dat je met de stomer kunt scannen, de stomer weet dan exact wat hij moet doen. Nadat je het apparaat op de juiste manier hebt gevuld met water en de maaltijdpakketjes (max. 3) in de stomer hebt geplaatst, rest je niets anders dan je rust pakken, het stoomapparaat bereidt ondertussen je eten. Het stomen duurt gemiddeld circa 25 minuten, daarna kun je aan tafel. Klein minpuntje is wel dat de stomer maar één tijd kan kiezen die bij een specifieke maaltijd past. Waardoor je bij een pasta bijvoorbeeld niet voor al dente kunt kiezen.
Het gebruik van de stomer is niet moeilijk, maar je moet er toch wel even de tijd voor nemen om de gebruiksaanwijzing door te nemen. Eenmaal doorgenomen is het kinderspel.

Toen we de maaltijden wilden gaan bereiden, kwamen we tot de ontdekking dat er twee stukken kip ontbraken, maar het aantal pakketjes was wel juist. We ontvingen Kip curry i.p.v. Kip pesto verde en Kipfajita met chorizo i.p.v. de bestelde Kip pizzaiola.

Toen ik hier navraag over deed, ontving ik onderstaand antwoord:
“Soms kan het eens voorvallen dat er een bepaald ingrediënt uitverkocht is terwijl je het al besteld hebt. Wanneer dat gebeurt, dan belt ons diepvries-inpakteam naar onze food chef om te vragen welk ingrediënt ter vervanging kan toegevoegd worden wat helemaal past in dezelfde smaak.”

Persoonlijk vond ik het vreemd dat er hierover niet met de klant overlegd wordt. Daarnaast zijn de nieuw gecreëerde combinaties discutabel.

De (bijna) kant-en-klaar diepvriesmaaltijden kunnen rust brengen in een druk huishouden. Het liefst eten we hier gezamenlijk. Op die momenten zijn de stoommaaltijden niet praktisch, omdat je dan toch echt om de beurt moet eten. Maar door wisselende diensten, lange schooldagen, etc. eten er zo nu en dan een of meer gezinsleden noodgedwongen op een ander moment. Voor ons als gezin waren de stoommaaltijden op die momenten een welkom (en beter) alternatief voor de diepvriespizza, frituurpan of thuisbezorgdiensten. Het is in elk geval een stuk gezonder.

Houd je van eenvoudige maaltijden met basissmaken, dan zullen de stoommaaltijden van Mealhero je vast aanspreken. Extra interessant is Mealhero voor wie wat kilootjes kwijt wil, want ze werken ook samen met voedingsdeskundigen van WW (Weight Watchers). De maaltijden die hierbij passen, herken je aan het WW logo. Mealhero bezorgt aan huis in heel België en Nederland.

Eet smakelijk,
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s