KetoDutchie

KetodutchieRecensie KetoDutchie:
50 lekkere en makkelijke keto- en koolhydraatarme recepten van Keto dutchie

Misschien herken je dit wel: je wilt graag wat kilo’s kwijt, maar om al dat lekkere eten te laten staan is zo ontzettend moeilijk! Dan is dit boek vol lekkere recepten wel iets voor jou. Ze zijn gemakkelijk te maken en passen ook nog eens heel goed in een keto- of koolhydraatarm dieet.

Een keto-voedingspatroon houdt in dat je veel gezonde vetten en extreem weinig koolhydraten tot je neemt. Wanneer je dit goed doet en volhoudt, verandert de verbranding in je lichaam. De suikerverbranding zal omgezet worden in een vetverbranding. Dit is wat je heel graag wilt bij afvallen. Je zult zien dat je al snel niet alleen in kilo’s maar ook in omvang zult afvallen.

Jacqueline Neslo kon als kind alles eten wat ze wilde, maar naarmate ze ouder werd en ongezonder ging eten, kwamen langzaam ook de kilo’s er bij haar aan. Op een bepaald moment realiseerde ze zich dat er nu wel iets moest gebeuren. Daarmee begon ook haar zoektocht naar welk dieet er het beste bij haar paste. Hierbij kwam ze uiteindelijk uit bij keto. Zo vond ze een manier om lekker te blijven eten en toch af te vallen. Jacqueline weet als geen ander hoe moeilijk het is om een dieet goed vol te houden. Daarom heeft ze dit dieetboek KetoDutchie geschreven, om jou te helpen met keto aan de slag te gaan.

Het keto- en koolhydraatarme dieet is mij niet onbekend. Ik heb namelijk zelf langere tijd een keto-dieet gevolgd en met resultaat. Ik was er vele kilo’s en omvang mee kwijtgeraakt. Maar eerlijk is eerlijk, na verloop van tijd verviel ik helaas weer in mijn oude gewoontes en kwamen de kilo’s er weer aan.
Maar met dit boek ben ik weer gemotiveerd om de draad opnieuw op te pakken.

De eerste dagen van dit dieet vielen mij zwaar. Ik had veel hoofdpijn, had het koud en zin in “gewoon” eten. Maar ik wist dat dit maar tijdelijk is, dus door vol te houden wende mijn lichaam aan de nieuwe verbranding en verdwenen deze klachten. Daarnaast is het in het begin echt moeilijk om te bepalen wat je nu op een dag kunt eten. Je mag namelijk maximaal 25 gram koolhydraten binnen krijgen en wanneer je niet goed oplet, zit je hier zo aan. Gelukkig staan er in het kookboek KetoDutchie lijstjes met producten die je veilig kunt nemen en die je beter kunt laten staan.

Voordat je naar de winkel gaat om je producten te kopen een tip: maak thuis een boodschappenlijstje. Zorg dat je voldoende basisproducten in huis hebt en kies van tevoren welke recepten je de komende dagen wilt maken. In het boek is keus genoeg. Het moeilijkste vind ik altijd het ontbijt. In dit boek staan echt heel lekkere dingen voor het ontbijt. Wat denk je van een wafel met een lekkere churrotopping of (en dit is mijn favoriet) Fluff van amandelmelk en caseïne. Voor de lunch staan er pannenkoeken op het menu. Of neem een lekkere slawrap mee naar kantoor. Een salade is natuurlijk altijd lekker. Na een lange dag werken heb je vaak geen zin meer om lang in de keuken te staan. De recepten voor het diner in dit boek zijn gelukkig allemaal zo klaar.

Ik had voor mijzelf een kaastaco gemaakt, terwijl de andere gezinsleden een ouderwets ”prakkie” kregen. De kinderen waren beiden zo jaloers op mijn eten! Ze wilden ook proeven en daarna nog eens en volgens mijn zoon van 14 was ik een egoïst, omdat ik alleen voor mijzelf iets lekkers had klaargemaakt. Dit gerecht houd ik er dus in, maar dan voor het hele gezin.

Voor de echte broodliefhebbers staan er ook lekkere alternatieven in het boek. Je moet wel even wennen aan amandelmeel, persoonlijk vind ik het namelijk niet echt een succes. Maar goed, een lekker boterhammetje voor in je broodtrommeltje is natuurlijk wel makkelijker klaar te maken dan een salade. En om het boek helemaal af te maken vind je tot slot ook nog allerlei tips voor feest- en borrelhapjes.

Wat ik er leuk vind aan de schrijfstijl van Jacqueline Neslo, is dat ze humor heeft. Zo schrijft ze bijvoorbeeld bij de wafels, dat ze beter haar waffel kan houden en kan vertellen hoe je de wafels moet maken. Daarom eindig ik deze recensie in haar stijl: “Ik kan beter mijn waffel houden, zodat jullie naar de winkel kunnen rennen om dit boek te gaan kopen!”
Heel veel succes en houd vol, je zult zien dat het resultaat geeft!

Unieboek logo

★★★★★
KetodutchieTitel: KetoDutchie | Auteur: Jacqueline Neslo | Fotografie en styling: Jacqueline Olsen | Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum | Categorie: dieetboeken | Verkrijgbaar als: paperback en e-book |144 pagina’s | ISBN13: 9789000378111 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 31-10-2021 | Prijs: €16,99, e-book: €9,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s