Euroma

Euroma logoGetest Chef’s Gehaktbal en Surinaamse Roti:
★★★★
Euroma, al meer dan 100 jaar puur en eerlijk

In 1899 werd door Antonij ten Doesschate in Zwolle een onderneming opgericht in onder andere kruiden en specerijen. In 1969 werd Euroma overgenomen door een Amerikaans bedrijf. Sinds 1998 heeft Euroma weer een Nederlands managementteam. Bij Euroma ligt de focus op de kwaliteit van de specerijen. Ze houden zich voortdurend bezig met de smaakontwikkeling en zijn altijd op zoek naar nieuwe kwaliteitsproducten waarmee ze hun aanbod uit kunnen breiden.

“Het ontwikkelen van mooie smaken staat voorop, maar het verzamelen van gezonde, duurzame en veilige ingrediënten vinden we minstens zo belangrijk“

Gewoon kruiden en specerijen zoals de natuur ze bedoeld heeft
Bij Euroma hebben ze vier lijnen ontwikkeld: Original Spices, Wereldse Melanges, Hoogwaardige kruiden en Specerijen. En niet onbelangrijk: er worden geen onnodige toevoegingen aan toegevoegd. De kruiden bevatten dan ook geen zout. De groene kruiden behouden hun smaak, kleur en structuur dankzij een uniek vriesdroogproces.

Chef's Gehaktbal header

Nieuw in hun assortiment is Chef’s Gehaktbal. Een melange naar het recept van Jonnie Boer, een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer. Hij runt samen met zijn vrouw Thérèse Boer hun drie sterren restaurant De Librije in Zwolle. Een melange die iedere liefhebber van ‘de gehaktbal’ echt eens moet proberen. Om je op weg te helpen staat het recept van Jonnies karakteristieke gehaktbal op de website van Euroma.

“Het idee achter deze goed uitgebalanceerde melange is de ontmoeting tussen gehaktbal en piccalilly”

Zodra ik de melange in huis had, heb ik het recept uitgeprobeerd, ik zette wel wat vraagtekens bij de mix van ingrediënten, maar het resultaat was verbluffend lekker. Met gemak zet je met deze kruidenmix een smaakvolle gehaktbal op tafel. De basis van deze 100% pure melange bestaat uit mosterdzaad (voor een beetje pit), kurkuma (voor de kleur), knoflook en tomaat. Daarnaast vind je er gember, cayennepeper, fris citroensap, peterselie, piment en oregano in terug. De smaak doet erg denken aan het betere Slagers gebraden gehakt voor op brood.

Met de melange kun je volop experimenteren, volgens de makers ook lekker door de jus (wat mij betreft: zeker in combinatie met het genoemde gehaktballenrecept), je eigen gemaakt piccalilly of een Hollands stamppotje.

Surinaamse roti header

Ook nieuw (in het assortiment Original spices) is Surinaamse Roti. Misschien wel het meest populaire Surinaamse gerecht in Nederland. Bij ons komt het in elk geval met regelmaat op tafel en het is een van mijn persoonlijke favorieten. Soms maak ik het zelf, soms laten we het bezorgen. Tot nu toe vond ik de bezorgde variant altijd net even lekkerder dan mijn eigen gemaakte roti.

Met veel enthousiasme probeerde ik ook deze mix van pure kruiden en specerijen meerdere malen uit. Op de website van Euroma staat voor de liefhebbers een recept voor een vegetarische variant. Persoonlijk vond ik de aangegeven hoeveelheid te gebruiken kruidenmix (2 eetlepels voor 4 personen) wat aan de milde kant. Heb je nog nooit roti gegeten, dan is dit een goede basis om mee te beginnen, maar houd je van een meer pikante variant, dan zou ik de te gebruiken hoeveelheid kruidenmix zeker verhogen. Het recept is overigens ook lekker met kipdijfilet en gebruik bij dit recept gerust ook eens kousenband (of sperziebonen) in plaats van sugarsnaps. De kruidenmix is ook lekker door bijvoorbeeld een zelfgemaakte eiersalade of curry. 

Eindconclusie: beide nieuwe producten zijn wat mij betreft blijvertjes voor in de keuken. Vooral met de gehaktballen scoorde ik hoog in mijn gezin en de Chef’s Gehaktballen zullen hier dan ook nog vaak op tafel komen. Daarnaast ben ik van plan eindeloos met deze melange te blijven experimenteren. Ook de Rotivariant vind ik een aanwinst en zal ik zeker blijven gebruiken. Dankzij het feit dat er geen zout aan beide producten toe is gevoegd, proef je echt de kruiden en dat is voor mij doorslaggevend bij het kiezen van de juiste producten voor in mijn keuken. Wat mij betreft zijn beide producten een gezonde en smaakvolle aanrader!
de producten zijn online verkrijgbaar en bij de Albert Heijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s