Koolhydraatarme bijbel

Kooklhydraatarme bijbelRecensie Koolhydraatarme Bijbel:
250 recepten met weinig en langzame koolhydraten

Nieuw in de serie kookbijbels is de Koolhydraatarme Bijbel. Het is wederom een opvallend kookboek geworden met meer dan 250 recepten.

De Koolhydraatarme Bijbel heeft een verzorgde uitstraling. De hardcover kan wel tegen een stootje en de paginagrote foto’s brengen de te maken gerechten op een mooie manier in beeld. Inhoudelijk is het boek heel overzichtelijk ingedeeld. Opvallend en handig zijn de zogenaamde How-to’s en technieken in het boek. Deze worden begeleid door verhelderende stap voor stap foto’s.

Het boek start, na een lang (maar aangenaam) voorwoord, met een uitleg over koolhydraten en een koolhydraatarm(er) eetpatroon. Daarnaast vind je in het boek een uitgebreid overzicht van ingrediënten en een lijst met keukengerei die van pas kan komen wanneer je met het boek aan de slag wilt gaan. Dit alles wordt gevolgd door de recepten. Deze recepten zijn ingedeeld in overzichtelijke hoofstukken. Te beginnen met 47 basisrecepten.

Het boek Koolhydraatarme Bijbel past bij de nieuwe trend waarbij we massaal bewuster om lijken te (willen) gaan met onze voeding en ons eetpatroon. Het is vooral een praktisch kookboek voor iedereen die dagelijks graag geniet van de verschillende maaltijden, maar zo nu en dan wel wat minder koolhydraten naar binnen wil werken.

“De keuze om minder (of andere) koolhydraten te gaan eten is aan jou. Ik schrijf je in dit boek niets voor en ik beloof ook niets, zie mij als je kookcoach.” – Janneke Vreugdenhil.

Naast de vele recepten valt er in het boek meer te lezen over wat koolhydraten nu eigenlijk zijn. Ook vind je er een korte uitleg over het populaire ketogeen dieet. Naast een reeks te verwachten recepten staat er ook een aardig aantal opvallende recepten in het boek. Recepten voor diverse broodjes, chips, nootjes, wraps en tortilla’s. Daarnaast zelfs nog een aantal suggesties voor zoete (na)gerechten.

Ontbijt eens met een bosbesbowl of lemoncurd, maak een Chop Chop salade (rauwkostsalade) of komkommersoep. Trakteer jezelf op een pizza of carrotcake en een koolhydraatarm drankje. Aanrader voor in elke keuken.

Carrera logo

★★★★
Kooklhydraatarme bijbelTitel: Koolhydraatarme bijbel | Leesfragment | Auteur: Janneke Vreugdenhil | Uitgeverij: Carrera Culinair | Categorie: boeken, dieetboeken | verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 512 pagina’s | ISBN13: 9789048859771 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 29-12-2021 | Prijs: €39,99 en e-book €14,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s