Bali

BaliRecensie Bali:
Het lekkerste uit de Indonesische keuken

Met dit boek nemen Sara Richter en Nico Stanitzok je mee op een denkbeeldige reis naar ‘hun’ Bali.
Zet je schrap voor een betoverend en culinair avontuur.

In het luxe vormgegeven boek vind je naast de traditionele recepten ook een flink aantal recepten met een moderne twist. Maar dat is nog niet alles, behalve dat dit een aangenaam kookboek is, is het tevens een reisboek. Met dit boek haal je dan ook het eilandgevoel in huis. Her en der in het boek zijn er prachtige sfeerfoto’s geplaatst die je een goede impressie geven van wat Bali te bieden heeft. Daarnaast valt er in het boek van alles te lezen over Bali. Lees over het hindoeïsme, de diverse talen die daar gesproken worden en het klimaat. Leer de eilanden rondom Bali kennen en lees over de populaire trendfoods van Bali.

De recepten zijn onderverdeeld in 5 origineel getitelde hoofdstukken:
Nasi for life
Hier ontdek je onder andere een aantal smakelijke kipgerechten, recepten voor nasi, rijstepap en spareribs.
Snel & lekker
Maak als je weinig tijd hebt een eenvoudige salade, soep of deegflapjes.
Kleurrijk & gezond
Hier ontdek je de meest populaire recepten, waaronder een recept voor loempia’s, taco’s en burrito’s.
Scherp, scherper, chili!
Voor wie van pittig houdt, is dit hoofdstuk een must. Maak diverse spiesjes of bijvoorbeeld sambal en pindasaus.
Suikerzoet & allerliefst
De zoetekauw is hier op het juiste adres. Maak onder andere zelf gebakken banaan en zwarte rijstpudding.

Alle recepten in het boek zijn afgestemd op vier personen. Er is ook aan de vegetariërs onder ons gedacht. Zo vind je in het boek een tacorecept met pulled jackfruit, een ‘black burger’ van zwarte bonen en meer. Bij elk recept staat een duidelijke handleiding en een overzichtelijke lijst van ingrediënten. Extra veel indruk maken de foto’s bij de recepten. Elk gerecht dat in het boek voorkomt, is kleurrijk en paginagroot in beeld gebracht. De smaakvolle foto’s werken inspirerend, je krijgt direct zin om zelf aan de slag te gaan. Selamat makan – eet smakelijk!

Deltas

★★★★★
BaliTitel: Bali – Het lekkerste uit de Indonesische keuken | Auteur: Sara Richter | Uitgeverij: Deltas | Categorie: Culinair | Uitvoering: hardcover | 176 pagina’s | ISBN13: 9789044762037 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-12-2021 | Prijs: €29.95 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s