Aziatische bowls & bouillons

Aziatische bowlsRecensie Aziatische bowls & bouillons door Sandra Hutchison:
Maak je eigen kom vol smaak

Pippa Middlehurst is moleculair bioloog en een groot fan van de Oost- en Zuidoost-Aziatische keuken. Ze onderzocht en oefende jarenlang met het koken van Aziatische gerechten. Volgens haar zijn de recepten in dit boek vooral het gevolg van toevallige gelukstreffers. De gerechten bieden haar troost en voldoening en ze hoopt met haar boek hetzelfde voor haar lezers te bereiken.

Aziatische bowls & bouillons is het tweede kookboek van Pippa Middlehurst. Het is een zeer uitgebreid kookboek geworden vol tips en recepten. Het mooi vormgegeven boek start met een lang en boeiend voorwoord, gevolgd door een flink stuk tekst over bouillonwetenschap.

De eerste recepten die je in het boek aan zult treffen, zijn de zogenaamde basisrecepten. Hier tref je onder andere een recept aan voor Ramen-eieren en geroosterde chilipoeder.

hotpot bolIn een hoofdstuk rondom noedels staat een uitgebreide uitleg over hoe je de verschillende noedels zelf kunt maken, inclusief handige en verhelderende stap-voor-stap foto’s. Aansluitend worden je een flink aantal Bowl recepten voorgeschoteld. Gevolgd door een Hotpot-recept (oosterse bouillonfondue), inclusief tips voor diverse dipsausjes en ingrediëntentips voor in de Hotpot.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een heel deel gewijd aan het maken van dumplings. Te beginnen met een basisrecept voor wontonvelletjes en dumplingvelletjes. Dit gedeelte van het boek wordt afgesloten met diverse recepten voor de vulling van de dumplings.

Vervolgens tref je nog een hoofdstuk aan vol lekkere rijstgerechten. Hier vind je onder andere een misokip-met-rijstrecept en een suggestie voor een rijstkom met groentetempura. Als afsluiter een deel vol aangename zoete gerechten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mango-kokosfraisier en chocoladefondant met miso.

Kortom, een heerlijk kookboek voor iedereen die gek is op de Aziatische keuken.


Good cook logo

★★★★
Aziatische bowlsTitel: Aziatische bowls & bouillons | Inkijkexemplaar | Auteur: Pippa Middlehurst | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Boeken, Over de grens | Verkrijgbaar als: hardcover | 176 pagina’s | ISBN13: 9789461432650 | Verkrijgbaar sinds: 24 november 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 24-01-2022 | Prijs: €22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s