De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken

Zuid-Afrikaanse keukenRecensie De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken door Sandra Hutchison:
Een culinaire reiservaring vanuit je eigen keuken 

Ivana Sanshia Ströde werkt in Duitsland als privé-kok. Ze komt uit een multicultureel gezin. Ze hoopt met dit kookboek de smaak van de Zuid-Afrikaanse keuken over te brengen op haar lezers. Ze richt zich daarbij vooral op beginnende thuis-koks.

Naast dat dit kookboek vol recepten staat, is het eveneens een informatief boek over de geschiedenis en de cultuur van Zuid Afrika. Het boek heeft een opvallend mooi, maar drukke cover gekregen. Iets wat je niet snel ziet bij een kookboek. De vormgeving in het boek is er een om door een ringetje te halen. De glanzende zwarte pagina’s zorgen ervoor dat de Afrikaanse sfeerfoto’s goed tot hun recht komen, je krijgt direct zin om je koffers te pakken. Nu dit wat moeizamer gaat vanwege Corona, kreeg dit boek een extra warm onthaal in ons gezin.

De recepten zijn stuk voor stuk gebaseerd op vier personen. In het boek vind je een logische indeling voor de recepten, te beginnen bij de voorgerechten en eindigend bij de desserts. Extra leuk is dat bij de recepten telkens, naast de Nederlandse naam, ook de Zuid-Afrikaanse naam van het gerecht staat vermeld. De Zuid-Afrikaanse keuken is in het verleden veel beïnvloed door de immigranten die uit diverse landen afkomstig waren en dat zie je ook terug aan de gerechten in dit boek.Braai

Het kookboek De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken toont niet alleen de klassieke vis & vleesgerechten en bijgerechten, maar geeft je ook recepten mee van een aantal specialiteiten, waaronder heerlijke curry’s, braai-gerechten (grillen) en diverse Maleisische gerechten.

De meeste recepten uit het boek zijn niet zo moeilijk om te maken en de ingrediënten zijn in de betere supermarkten en toko’s te verkrijgen. Enkele recepten, zoals een braadgerecht met springbok, zijn wat lastiger, want waar haal je zo snel een springbok vandaan. Gelukkig staan er bij dit soort recepten altijd een paar suggesties voor alternatieve producten.

De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken is een prettig boek waar zowel beginners als gevorderde thuis-koks wat aan zullen hebben. Heerlijk boek om volop mee te experimenteren en nieuwe smaken in huis te halen.

Deltas2

★★★★★
Zuid-Afrikaanse keukenTitel: De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken | Auteur: Ivana-sanshia Strode | Uitgeverij: Deltas | Categorie: Boeken, over de grens | Uitvoering: hardcover | 176 pagina’s | ISBN13: 9789044759488 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-01-2022 | Prijs: €29.95 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s