Bakken met desem

Bakken met desemRecensie Bakken met desem:
77 heerlijke recepten voor gezond brood en gebak.

De Sloveense Anita Šumer is een expert in het bakken van desembrood. Ze probeert graag diverse soorten meel uit en geeft wereldwijd workshops. Met haar eerste boek Passie voor desem won ze de Award voor het beste broodboek bij de Gourmand World Cookbook Awards. Bakken met desem is hierop het vervolg. Voor dit nieuwe boek wisselde ze een hoop kennis uit met diverse bakkers. Het waren de liefhebbers van desem die haar inspireerden om na het veel te vroege overlijden van haar man door te gaan met haar passie.

In dit nieuwe boek vind je een flink aantal nieuwe recepten en daarnaast wat oude recepten die een upgrade hebben gekregen. Anita Šumer heeft voorkeur voor hartige baksels, zoals desemmuffins en rogge-knäckebröd, maar daarnaast tref je in dit boek ook en flink aantal zoete gerechten, waaronder luchtige pannenkoekjes en chocolademuffins met hazelnoten.bakvorm

In haar eerder verschenen boek beschreef Anita tot in de kleinste details hoe je desem (gist) moet maken. Dit vind je dan ook niet terug in Bakken met desem. Wel beschrijft ze in dit nieuwe boek uitgebreid hoe je een zoete desem kunt maken. Dit boek is dan ook vooral bedoeld voor degenen die al vertrouwd zijn met het bakken met desem.

Na een uitleg over het belang van hoogwaardige ingrediënten gaat Anita diep in op het bereiden van zoete desem. Stap voor stap wordt er met tekst en begeleidende foto’s uitgelegd hoe je het deeg moet maken. Deze uitleg beslaat flink wat pagina’s en je zult er dan ook echt de tijd voor moeten nemen om het proces onder de knie te krijgen. Daarna kun je aan de slag met de recepten. Deze starten met een regiment hartige lekkernijen van desem. Hier vind je onder andere een recept voor bagel, hotdogbroodjes en maïsbrood.

Dit alles wordt gevolgd door de recepten voor zoete-desemlekkernijen. Ook hier weer behoorlijk wat recepten. Om je een idee te geven, een korte opsomming: bananencake, chocoladecake met peer, kaneelbroodjes en een rond vlechtbrood.
Naast het voorwoord waarin Anita Šumer openhartig vertelt over het verlies van haar man, heeft ze ook diverse recepten voorzien van persoonlijke teksten, wat het boek net even iets extra charme geeft.

Bakken met desem is een prachtboek voor thuis-bakkers die al ervaring hebben met het bakken met desem, maar op zoek zijn naar een bron vol inspiratie en gouden tips. Wil je voor het eerst aan de slag met het bereiden van desemgerechten, dan is haar eerder verschenen boek Passie voor desem een goede start.

Lannoo1

★★★★★
Bakken met desemTitel: Bakken met desem | Inkijkexemplaar | Auteur: Anita Šumer | Uitgeverij Lannoo | Categorie: boeken, bakboeken | Uitvoering: hardcover | 272 pagina’s | ISBN13: 9789401477307 | Verkrijgbaar sinds:21-06-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-01-2022 | Prijs: €29,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s