Kook dit boek

Kook dit boekRecensie Kook dit boek:
Praktische Stap voor stap recepten

Kook dit boek is het initiatief van Molly Baz. Zij is werkzaam als receptontwikkelaar. Het doel van dit boek is volgens haar om mensen zoals jij en ik te leren om een doorgewinterde thuis-kok te worden. Ze ziet Kook dit boek als een snelcursus en hoopt dat jij alle recepten die erin staan van A tot Z zult gaan proberen.

In dit boek tref je naast de recepten ook QR-codes aan. Deze leiden je naar verschillende instructiefilmpjes, waaronder diverse snijtechnieken.

Na een lang, maar prettig voorwoord start het boek met de nodige uitleg over materiaalgebruik, het op smaak brengen van je gerechten en een lijst van Molly’s gouden regels.

Over het algemeen zijn de recepten in het boek gericht op een hoeveelheid voor 4 personen. Ze zijn per hoofdingrediënt ingericht. Zo is er onder andere een hoofdstuk vol kipgerechten, vlees- en visgerechten, pasta’s, eieren, soep en gebak.

Er is opvallend veel aandacht besteed aan de vormgeving. Het behoorlijk dikke boek oogt dankzij het kleurgebruik ( in dezelfde stijl als de website van Molly Baz) en het letterspel hypermodern en zal beginnende thuiskoks zonder meer aanspreken.

Wat dit boek uniek maakt, is de manier waarop de recepten zijn genoteerd. Deze zijn vrij nauwkeurig beschreven. Stap voor stap beschrijft Molly Branz wat je exact op dat moment moet doen, waardoor het bereiden van het gerecht haast niet mis kan gaan. De valkuil hierbij is wel dat je veel te lezen hebt tijdens het koken en je daardoor iets misschien net te lang onbeheerd op het vuur laat staan. Het is dan ook verstandig (maar eigenlijk geldt dat altijd wel) dat je het volledige recept eerst op je gemakje een keer doorleest voordat je ermee in de keuken gaat werken.

Elk recept lijkt tot op het bot te zijn uitgezocht, getest en geproefd te zijn voordat het in het boek terechtkwam. De bij de recepten geplaatste foto’s zijn daar min of meer het bewijs van, ze ogen in elk geval smaakvol en stimuleren je om zelf met de recepten te gaan werken.

Hoewel Kook dit boek vol staat met lekkere en bruikbare recepten, wil ik je ter afsluiting toch mijn favorieten nog even meegeven. Dat zijn de smaakvolle garnalencocktail, de overheerlijke kippensoep en de niet te versmaden miso-appeltaart.

Good cook logo

★★★★
Kook dit boekTitel: Kook dit boek | Leesfragment | Auteur: Molly Baz | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Boeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 304 pagina’s | ISBN13: 9789461432667 | Verkrijgbaar sinds: 30-11-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 03-03-2022 | Prijs: €35,00 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s