Veggie Aziatisch Koken

Veggie coverRecensie Veggie Aziatisch koken:
De oosterse keuken met veel groente

De uit Zweden afkomstige Rain Lundström is de schepper van het foodmagazine Vegourmet. Daarnaast is ze werkzaam als marketeer en foodcreator. Ze heeft jarenlang in Japan gewoond en heeft veel door de rest van Azië gereisd waar ze geïnspireerd raakte door de Aziatische keuken.

Met pijn en moeite vulde Rain Lundström dit kookboek met de (volgens haar) 50 beste Aziatische recepten. Het was voor haar lastig om een keuze te maken uit al haar recepten. Volgens eigen zeggen had ze een complete boekenplank kunnen vullen. Vol met vegetarische Aziatische receptenboeken.

Het boek start, na een mooi geschreven voorwoord, met een ode aan tofu, in de hoop dat jij als lezer van dit boek op zijn minst een paar gerechten met tofu zou willen proberen.

Het eerste recept dat je in Veggie Aziatisch Koken aan zult treffen, is een recept om dan-dan noedels te maken. Een aangenaam streetfood-gerecht dat normaal geserveerd wordt met gehakt, maar waarvoor in deze variant is gekozen voor paddenstoelen als vleesvervanger. Wat mij betreft een goede start die gevolgd wordt door nog 49 andere smaakvolle vegetarische varianten op bekende (en iets minder bekende) Aziatische gerechten.

De recepten in het boek zijn ingedeeld per land van herkomst. Op deze manier maak je als lezer als het ware al bladerend een culinaire reis door Azië. Zo tref je in het boek onder andere de volgende recepten aan:

  • Verse loempia’s
  • Matchamacarons
  • Bakwan Jagung (maisbeignets)
  • Thai green curry
  • Kumquatcocktail
  • Saffraanijs met pistache

Het boek Veggie Aziatisch koken is er een om door een ringetje te halen. Een boek vol goed geschreven recepten en smaakvolle, op mat papier afgedrukte, foto’s van de gerechten. Een fascinerend kookboek en een rijke bron aan informatie. Voor iedereen die houdt van de vegetarische- en/of Aziatische keuken.

Forte Culinair logo

★★★★
Veggie coverTitel: Veggie Aziatisch Koken | Auteur: Rain Lundström | Uitgeverij: Forte Culinair | Categorie: Boeken, Vegetarische keuken | Verkrijgbaar als: hardcover | 152 pagina’s | ISBN13: 9789000382095 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 07-03-2022 | Prijs: €21,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s