#Happyfood

HappyfoodRecensie #Happyfood:
Eten waar je gelukkiger van wordt

Laura Joosten is klinisch psycholoog en was, mede door wat ze zelf in het verleden meegemaakt had, erg geïnteresseerd in de invloed van eten op je stemming. Uit eigen ervaring had ze ontdekt dat verandering van voeding kan leiden tot een betere mentale gezondheid. Haar bevindingen zijn in dit boek terug te vinden.

In een uitgebreide inleiding gaat ze in op de invloed van voeding op het lichaam, maar zeker ook op het brein. Ze bespreekt de onderwerpen emo-eten, stress-eten en ‘foggy brain’. In begrijpelijke taal gaat ze in op de werking van de darmen, welke vitamines belangrijk zijn en waarvoor, hoe belangrijk beweging is en welke top 10 foods je zeker in huis moet halen. Maar de meeste aandacht besteedt ze aan de psychologie achter het eten. Met handige oefeningen en invullijstjes probeert ze je bewust te maken van waarom, wanneer en wat je eet. Door bewustwording te creëren is het mogelijk veranderingen in je voedingspatroon aan te gaan.

Daarna zijn er 50 smakelijke recepten opgenomen, die stuk voor stuk een positieve invloed hebben op je mentale welzijn. Bij ieder recept staat het aantal personen vermeld, de ingrediënten en de bereidingstijd. Bij veel recepten wordt een tip gegeven wat je met de restjes kunt doen en een paginagrote matte kleurenfoto complementeert het gerecht. En allemaal zien ze er even smaakvol uit. De gerechten zijn onderverdeeld in ontbijtjes, lunchideetjes, diners, gezonde snacks en bijzondere bijgerechten. Door het speelse taalgebruik van Laura Joosten krijg je zin om met een recept aan de slag te gaan. Wat dacht je van:
Goddelijk Grieks slaatje met balsamicoazijn of Mom’s spaghetti met een gezonde twist?

#Happy food doet de titel eer aan. Alleen al door naar de smaakvolle foto’s bij de gerechten te kijken, voel je je stemming verbeteren. Laat staan dat je werkelijk na niet al te lange tijd je bord vol hebt liggen met deze gezonde maaltijd. Dat is echt genieten en zeker als je later ervaart hoe heerlijk je gegeten hebt en hoe prettig je je na de maaltijd voelt. Laura Joosten heeft eer van haar werk. Als psycholoog en ervaringsdeskundige weet ze wat voeding voor je kan doen. Al haar kennis heeft ze gebundeld in dit boek, een originele manier om een inspirerend kookboek te schrijven.

#Happy food is een fijne manier om anders met jezelf om te leren gaan en jezelf te verwennen met overheerlijke maaltijden. In die opzet is de auteur zeker geslaagd.!

Lannoo1

★★★★★
Happyfood bolTitel: #Happyfood | Leesfragment | Auteur: Linda Joosten | Uitgeverij: Lannoo | Categorie: kookboek | Verkrijgbaar als hardcover | 158 pagina’s | ISBN13: 9789401479479 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 10-03-2022 | Prijs: €22,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s