Slim met Kim

Slim met KimRecensie Slim met Kim door Sandra Hutchison:
Een gezonde levensstijl met makkelijke en heerlijke recepten

De uit Nederland afkomstige Kim Braam (1997) kwam ter wereld in een klein dorpje. Slim met Kim is haar kookboekdebuut. Met dit boek wil ze je laten zien en proeven dat gezond eten helemaal niet saai hoeft te zijn.

Jaren geleden vond Kim zichzelf veel te zwaar (ze was toen zo’n dertig kilo zwaarder) en besefte ze dat daar een andere levensstijl voor nodig was. Maar één ding stond bij Kim voorop: ze wilde wel gewoon van eten kunnen blijven genieten. Ze hoopt je, door middel van dit kookboek, te kunnen helpen aan een gezonder eetpatroon.

In Slim met Kim begint Kim met een opsomming van zogenaamde eetwissels. Je kent ze wel: een handje noten i.p.v. een bak chips. Zelf komt ze met andere voor de hand liggende suggesties, zoals:

  • Zero frisdrank i.p.v. de reguliere frisdranken
  • Milner kaas i.p.v. alle andere merken kaas
  • Remia Friteslijn i.p.v. gewone mayonaise

Hierna volgt er een basis boodschappenlijst waarin je producten terug zult vinden als: bakspray, tartaar, eieren en de eerder genoemde zero frisdrank. Als je het mij vraagt een beetje kort door de bocht allemaal.

De recepten in het boek zijn mooi in beeld gebracht en op de beschrijving van de recepten valt weinig aan te merken. De recepten zijn dan ook zeker het proberen waard. Al bladerend stuit je in een logische volgorde op recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Gevolgd door desserts, snacks en zogenaamde cheatmeals.

Om je een idee te geven van de recepten, een korte opsomming:

  • Banaan proteïne pancakes
  • Pizza
  • Triangel Beef
  • Stamppot rauwe andijvie
  • Salted caramel brownies
  • Monchou feestje

De recepten in het boek zijn over het algemeen erg gemakkelijk te maken. Heel origineel zijn ze echter niet en het is bovendien maar de vraag, of je van dit soort gerechten af zult vallen. In veel van de gerechten zit namelijk aardig wat suiker verwerkt. Mariakoekjes, ketjap en melkchocoladechips bijvoorbeeld zijn geen ingrediënten die ik zou associëren met een gezonder leefpatroon.

Slim met Kim lijkt mij dan ook niet het slimste boek om in te zetten wanneer je serieus aan de slag wilt gaan met lijnen of je eetpatroon een gezonde boost wilt geven. De recepten zijn wel leuk om als beginnende thuis-kok eens uit te proberen. Ideaal voor wie nog nooit heeft gekookt en gemakkelijk wil beginnen met eenvoudige recepten om zichzelf wegwijs te maken in de keuken.

Palmslag

★★★
Slim met KimTitel: Slim met Kim | Leesfragment | Auteur: Kim Braam | Uitgeverij Palmslag | Categorie: Boeken, Dieetboeken | Uitvoering: hardcover | 104 pagina’s | ISBN13: 9789493245211 | Verkrijgbaar sinds: 19 november 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 15-03-2022 | Prijs: €27,95 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s