De Krat

Getest van De Krat, maaltijdbox De Gemakskrat:
★★★★★
Smaakvolle maaltijden, seizoensgebonden en vol lokale producten

“Ons doel is een bijdrage te leveren aan een eerlijke voedselketen en een gezonde(re) samenleving.”– De Krat

Via de website van De Krat kun je online een maaltijdbox bestellen vol met duurzame producten. Ze hebben in hun aanbod maar liefst zes verschillende standaardkratten, waaronder De Gemakskrat waar ik voor koos. In deze maaltijdbox vind je (bijna) alle ingrediënten die je nodig hebt voor 3 gezonde maaltijden. In dit pakket zitten altijd twee maaltijden met vlees of vis en alle ingrediënten voor een vegetarische maaltijd. Je kunt tijdens de bestelprocedure aangeven voor hoeveel personen je wilt ontvangen. Mijn pakket was bestemd voor drie personen. De inhoud loog er niet om. De verse producten zagen er allemaal fris en gezond uit en achteraf konden we concluderen dat de hoeveelheid ruim voldoende was voor drie personen. Ze zijn dan ook niet gierig bij De Krat, maar er wordt niet ook overdreven veel gegeven, want dat zou verspilling in de hand werken.

De overige kratten zijn:

 • Gemakskrat vega
 • Vegankrat
 • Snelle Krat
 • Inspiratiekrat
 • Oogstkrat

Daarnaast hebben ze zo nu en dan een exclusieve krat, zoals nu bijvoorbeeld een paaskrat. En zo nu en dan is er een themakrat.

Het voordeel van De Krat is dat je een eenmalige bestelling kunt doen, je zit dan nergens aan vast en kunt op die manier bestellen wanneer het je uitkomt. De mogelijkheid om een abonnement te nemen is wel aanwezig. De prijzen blijven dan gelijk, maar het voordeel is wel dat je nergens meer naar om hoeft te kijken en je jouw krat automatisch op de door jou aangegeven data zult ontvangen.

Nu zijn er diverse vergelijkbare maaltijdboxen te verkrijgen. Een fijn concept. Je hebt alle ingrediënten in één keer in huis, de voorbereidingen zijn al voor je gedaan en je kunt direct in de keuken aan de slag.

“Mensen duurzaam, écht lekker én gezond laten eten, daar worden wij blij van!” – De Krat

Wat De Krat voor mij uniek maakt, is dat alles tot in de puntjes klopt. De levering vond plaats zoals afgesproken. De inhoud kwam overeen met de belofte en de verse ingrediënten zagen er goed uit. Bij de krat zit tevens een brochure met daarin de recepten.

In het pakket dat ik ontving, zaten alle producten voor:

 • Provençaalse Kippendij
  Een smaakvol gerecht. Met super malse (goed gemarineerde) kip en vers brood (van de Veldkeuken).
 • Bloemkoolboterbonenpuree
  Eerlijk is eerlijk, dit recept had ik nooit zelf uitgekozen, maar het was verrassend lekker.
 • Hartverwarmende Curry
  Onze favoriet, een goed vullende (restaurantwaardige) curry waarbij je elk afzonderlijk ingrediënt kon proeven. Zonder dat er iets overheerste.

De te nemen stappen tijdens het bereidingsproces worden tot in detail beschreven. Zo staat bij sommige van de producten die in De Krat zitten een symbool bij de recepten. Dat geeft aan dat je dit product bij meerdere gerechten nodig zult hebben. Hierdoor wordt voorkomen dat je per ongeluk de hele hoeveelheid in één keer gebruikt.

Bij De Krat houden ze ook rekening met onnodige verspilling. Zo kan het zijn dat je de bladeren van de bloemkool niet weg moet gooien, maar dat deze in het gerecht verwerkt worden. Ook dit soort zaken staan duidelijk bij het recept vermeld.

Het is lang geleden dat ik recepten heb gevolgd die zo specifiek beschreven werden. Als je goed leest en doet wat er staat, kan het bereiden eigenlijk niet misgaan. Een verademing voor de beginnende thuis-kok, maar zeker ook wel zo prettig voor de meer ervaren koks onder ons.

Hier is De Krat in elk geval een blijvertje. Wil je De Krat eerst eens een keer zelf uitproberen? Bestel dan via deze link (geen verdienlink). Dan krijg je 30% korting op je eerste krat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s