Pastaficio

Getest: diverse pastaproducten van Pastaficio
★★★★★
Experts in pasta

Alessio en Mauro delen hun grote passie voor Italiaanse pasta. Om die reden begonnen ze in 2016 hun bedrijf Pastaficio.
Ze hebben er samen hun missie van gemaakt om de beste Italiaanse pasta’s naar Nederland te halen, zodat ook jij kunt genieten van dit lekkere Italiaanse product. Ze deden in Italië een hoop inspiratie op bij diverse ambachtelijke pastafici (pastamakerijen). Ze verkopen alleen die pastamerken waar ze zelf volledig achter staan, waaronder de pasta van Leonardo Carassai, Columbro, Regina dei Sibillini, Girolomoni en Marcozzi. Zij behoren met hun producten tot de Italiaanse top! Al deze kwaliteitspasta’s vind je in hun webwinkel Pastaficio.

Ik had het geluk dat ik drie van de pasta’s uit hun aanbod mocht proberen. Nu kocht ik, moet ik bekennen, mijn pasta normaal gesproken gewoon in de supermarkt om de hoek. Niets mis mee, dacht ik. Pasta is pasta! Nu dat blijkt toch niet helemaal het geval te zijn. Ik koos weliswaar al voor de wat duurdere merken in het supermarktaanbod. Maar dan nog zijn deze pastasoorten niet te vergelijken met de pasta’s die ik, dankzij Pastaficio, aan mijn gezin mocht voorschotelen.

We ontvingen de volgende pasta’s:
-Fettuccine Di Campofilone
Van het biologische pastamerk Carassai, uit Campofilone, kregen we een Fettuccine (te vergelijken met tagliatelle). Een pastasoort die gemaakt wordt van hoogwaardige durum tarwe (wat een licht zoetige smaak geeft aan je gerecht) en eieren. Lekker als basis voor een pastagerecht met pesto of tomatensaus.

– Orecchiette van het merk Sgambaro is een ideale pasta voor wie graag vegan eet. Gemaakt van durum tarwe en vrij van eiwit. Een praktische en lekkere pastasoort die je eigenlijk voor elk denkbaar pastagerecht zou kunnen gebruiken. Dankzij de komachtige vorm, blijft saus er goed in hangen.

-Als laatste de Conchigolioni van Rustichella d’Abruzzo. Conchigolioni is een pastasoort in de vorm van een vrij grote zeeschelp. Ook deze pasta kun je voor veel pastagerechten gebruiken. Zo maakten we er hier een alternatieve lasagne mee en met succes.

Als je mij zou vragen welk van de drie mijn favoriet is, dan moet ik je het antwoord schuldig blijven, vrees ik. Eigenlijk ben ik erg enthousiast over alle drie de pastasoorten. Ze zijn smaakvoller dan de pasta’s uit de supermarkt en vullen veel meer, waardoor je er dus ook veel minder van nodig hebt. Bovendien zijn ze een stuk gezonder. Ik zou de pasta’s dan ook zeker aan eenieder die het wil horen aanraden. Wees wel gewaarschuwd, heb je er eenmaal kennis mee gemaakt, dan wil je niets anders meer voor je pastagerechten. Ik ben in elk geval overtuigd en reuze benieuwd naar de rest van het assortiment van Pastaficio.
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s