Stadsgenootjes

Getest de muisjes van Stadsgenootjes:
★★★★
Het symbool van vruchtbaarheid in een modern jasje

Sommige ideeën zijn zo leuk en voor de hand liggend dat je zou willen dat je ze zelf had bedacht. In Nederland is het trakteren van beschuit met muisjes bij een geboorte al sinds 1938 een traditie. Eerste kenden we alleen de roze met witte muisjes en veel later kwamen daar de pakjes wit met blauwe muisjes bij.

Stadsgenootjes is het slimme idee van de Rotterdamse tweeling Olaf en Marise Ouwerkerk. Zij komen met een uniek concept waar veel mensen enthousiast over zullen zijn. Ze bieden muisjes (anijs omhuld met een kleurtje) aan in de kleuren van de provincies en de bekendste steden van Nederland. Waaronder Rotterdam!

Als echte Rotterdammer was ik blij dat ik een pakketje van Stadsgenootjes mocht ontvangen. Hierin vond ik een doosje feestgenootjes, landgenootjes en een doosje met muisjes in de kleuren van mijn geboortestad (groen met wit). Een aanrader voor de geboorte van de nieuwste inwoners van deze stad, maar ook leuk om op andere gelegenheden te presenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van beschuit met muisjes in de kleuren van de stad bij het openen van een nieuw bedrijfspand of een housewarmingparty? Benieuwd of er ook muisjes van jouw stad verkrijgbaar zijn? Kijk dan eens op de website van Stadsgenootjes. Overigens zijn alle muisjes 100% vegan en glutenvrij en niet onbelangrijk: ze zijn erg smaakvol!

Mocht je stad in hun aanbod (nog) niet aanwezig zijn, dan niet getreurd, kies dan gewoon voor de muisjes in de kleuren van je provincie. Net zo origineel en een succes op ieder feestje. De muisjes laten zich overigens ook goed lenen als decoratie op bijvoorbeeld een taart, toetjes, pannenkoeken en muffins.

Naast de stadsgerichte muisjes hebben ze op de website ook muisjes in de kleuren van de Nederlandse vlag, Landgenootjes (in alle kleuren van de regenboog) en Feestgenootjes. Naast de traditionele roze en blauwe muisjes vind je hier ook confettimuisjes en gouden muisjes voor een extra luxueus effect.

Persoonlijk ben ik meteen fan geworden van Stadsgenootjes na deze eerste kennismaking. Een leuk concept en een ideaal product om cadeau te geven bij diverse gelegenheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s