Masterclass – BBQ

Recensie Masterclass BBQ:
De ultieme verzameling barbecuerecepten in één boek 

Chefkok Julius Jaspers (1962) runde onder andere een restaurant in Frankrijk, werkte als traiteur in Amsterdam en leidde het familiebedrijf Studio Bazar. Maar de meeste mensen zullen hem vooral kennen als tv-presentator van het programma RTL’s Topchef. Daarnaast houdt hij zich bezig met het schrijven van kook- en barbecueboeken. Masterclass BBQ is zijn nieuwste boek.

In dit nieuwe barbecue-boek zijn maar liefst 70 recepten opgenomen. Een boek volop variatie en daarom ook een aanrader voor de vegetariërs onder ons. Julius Jaspers houdt het graag eenvoudig in dit BBQ-boek. Daardoor is dit boek een goed cadeau-idee voor beginnende barbecue-fanaten. Maar het boek bevat zoveel suggesties dat Masterclass BBQ ook voor de doorgewinterde barbecue-expert een interessante aanvulling kan zijn.

Het handzame boek start met 10 handige tips. Daarna gaat Julius Jaspers dieper in op de juiste temperatuur voor de BBQ en gaat hij dieper in op de indirecte barbecue-methode.

Vervolgens vind je al bladerend een overzichtelijk lijstje van het benodigde gereedschap en de basisproducten die je in huis zou moeten hebben voordat je aan de slag gaat met je barbecue.

Daarna volgen de recepten. Te beginnen met groenterecepten, waaronder een aangenaam recept voor een maïskolf met boter, koriander en limoen & gegrilde paprika met halloumi (geitenkaas). De groenterecepten worden opgevolgd door een flinke variatie aan vis- en vleesgerechten. Hier valt er van alles te ontdekken, waaronder diverse buikspekrecepten, suggesties met ossenhaas, maar ook zeeduivel en zalmrecepten.

Alle recepten in dit hardcover boek worden begeleid met een smaakvolle foto van het gewenste resultaat. De recepten zijn helder beschreven en zijn gericht op een hoeveelheid voor 6 personen. Aanvullend staan er ook nog recepten in het boek voor diverse sausjes en marinades, bijgerechten. Plus verrassende desserts die je eveneens op de barbecue kunt bereiden.

Masterclass BBQ is een heerlijk toegankelijk boek. Praktisch voor een ieder die het komende seizoen (weer) met de BBQ aan de slag wil gaan.

★★★★
Titel: Masterclass – BBQ | Leesfragment | Auteur: Julius Jaspers | Uitgeverij: Carrera Culinair | Categorie: Boeken, bekende koks | Thema: BBQ | Uitvoering: hardcover | 160 pagina’s | ISBN13: 9789048865161 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 02-05-2022 | Prijs: €17,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s