De ultieme barbecue bijbel

Recensie De ultieme barbecue bijbel:
Een complete cursus barbecueën

Dit prachtig vormgegeven boek is het werk van chef-kok Michael Koch. Hij is werkzaam als foodstylist en deed veel ervaring op in bekende keukens, waaronder die van het Hilton. Inmiddels heeft hij al aardig wat kookboeken op zijn naam staan.

De ultieme barbecue bijbel is een degelijk boek waarin je een flinke portie informatie kunt vinden over barbecueën. Het boek start met een stukje geschiedenis over de oudste manier van voedsel bereiden. Daarna volgt er een lijst met adviezen waar je op zou moeten letten bij de aanschaf van een grill of barbecue en welk grillmateriaal je in huis zou moeten hebben om goed aan de slag te kunnen gaan.

Vervolgens stuit je al bladerend op de zogenaamde gouden regels voor het grillen. Wat moet je doen en wat absoluut niet? Ook tref je kort daarna in het boek een overzicht aan, inclusief foto’s van alle beschikbare grillaccessoires, begeleid met uitleg over het nut van deze accessoires. Dan krijg je nog een uitgebreide uitleg over de diverse grilltechnieken, tips en trics en een gaartabel voorgeschoteld. Wanneer je deze informatie tot je hebt genomen, ben je al ruim 40 pagina’s verder. Het boek voelt dan ook voor een groot deel meer aan als een cursusboek dan een receptenboek.

Gelukkig word je als geduldige lezer niet teleurgesteld en stuit je uiteindelijk echt wel op de recepten. In totaal zijn er maar liefst ruim 100 recepten in het boek te vinden. Bij ieder hoofdstuk tref je een flink aantal wetenswaardigheden aan over bv. rundvlees, varkensvlees, gevogelte of vis. Elk stukje vlees wordt onder de loep gelegd en besproken. Er is ook een ruim hoofdstuk ingericht voor wie vegan of vegetarisch wil barbecueën. Als afsluiting tref je in deze hardcover nog nuttige recepten aan voor rubs, marinades en sauzen.

De ultieme barbecue bijbel is een fijn boek voor iedere barbecue-liefhebber. Misschien is al de informatie een beetje overweldigend voor de beginner, maar toch zal zowel de beginner als de doorgewinterde barbecue-fanaat veel aan dit boek hebben. Een praktisch boek voor de fijnproever en een ieder die serieus aan de slag wil gaan met grillen en barbecueën.

★★★★
Titel: De ultieme barbecue bijbel | Auteur: Michael Koch | Uitgeverij Deltas | Categorie: boeken, barbecue | Verkrijgbaar als: hardcover | 240 pagina’s | ISBN13: 9789044762563 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10-05-2022 | Prijs: €39,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s