Kaakje.nl

Review de koekjes van Kaakje.nl:
★★★★★
Voor de lekkere trek

Kaakje.nl is het initiatief van Esther & Dennis. Dennis heeft jarenlang ervaring opgedaan in goede restaurants, waar hij vegetarisch en veganistisch leerde koken.

Esther heeft een glutenallergie en ze kan slecht tegen lactose. Niet zo gek dus dat Dennis zijn passie voor banketbakken inzette om voor Esther glutenvrije vegan koekjes te maken waar geen conserveermiddelen aan toe worden gevoegd. De koekjes bleken blijkbaar zo lekker dat het niet eerlijk zou zijn om ze niet met anderen te delen en Kaakje was geboren. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Na een leuk contact ontving ik van Kaakje.nl een verzorgd pakketje met daarin een drietal amandelkoekjes en een even groot aantal chocolate chipkoekjes en kokosmakronen. Bij het openen van het pakketje kwam de aangename geur van vers gebakken koekjes mijn woning binnen. Ik kon niet wachten om ze te proberen, zette haastig een kop koffie en genoot samen met mijn partner van deze goddelijke geschenkjes.

Nu is het interessant om te vertellen dat ik normaal gesproken totaal geen fan ben van kokosmakronen. Maar wat was ik verrast door de smaak van de kokosmakronen die ik van Kaakje ontving. Wanneer ik een top drie zou moeten maken (wat ik dan ook gewoon maar even doe), zou de kokosmakroon zonder twijfel op 1 komen. Vaak overheerst de smaak van kokos in dit soort koekjes, maar dat was nu totaal niet het geval. Ik vond ze heerlijk!

Op twee eindigden voor mij de amandelkoekjes. Aan de buitenkant ogen de amandelkoekjes vrij hard, maar wat een verrassing is het wanneer je een hap neemt. De zachte amandelvulling is een feestje voor je smaakpapillen.
Op drie tenslotte de chocoladekoekjes (chocolate chipkoekjes). De koekjes waren lekker stevig en de smaak van (goede) pure chocolade was een traktatie.

KaakjeHet is misschien overbodig om nogmaals te vermelden, maar alle drie de genoemde handgemaakte koekjes zijn dus glutenvrij en vegan. Ideaal voor wie op zoek is naar dit soort producten en daarvoor in de supermarkt om de hoek niet kan slagen. Maar ook als er geen noodzaak is om ‘gewone’ koekjes te vervangen voor vegan en/of glutenvrije alternatieven zou ik de koekjes van Kaakje.nl aan je aan willen raden. In de webshop vind je ook nog speculaaskoekjes en bitterkoekjes, beide eveneens vrij van gluten en vegan. Voor wie het zich afvraagt, wil ik er nog wel even bij vermelden dat er wel suiker in de koekjes zit, maar als het even kan, laat je daardoor dan niet weerhouden om een bestelling te plaatsen bij Kaakje.nl.

Mocht je nog twijfelen of je jezelf (of een ander) zo’n smaakvol pakketje van Kaakje gunt, dan kan het volgende je misschien over de streep halen: Kaakje staat van elke bestelling een percentage af aan het goede doel. Namelijk naar de stichting Vrienden van Bambanani. Een stichting die kinderen in Zuid-Afrika steunt om hun dromen over een beter leven daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken.

Veel shopplezier,
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s