Lekker vegetarisch koken in weinig tijd

Recensie Lekker vegetarisch koken in weinig tijd:
In dit van oorsprong Zweedse kookboek hebben Sara Ask en Lisa Bjärbo hun favoriete vegetarische recepten voor je gebundeld. Ze zijn beiden liefhebber van simpele gerechten.

In het boek Lekker vegetarisch koken in weinig tijd ontdek je de gerechten die zij zelf graag maken. Handige snel klaar gerechten voor die dagen dat je het echt te druk hebt om lang in de keuken te staan.

Na een lang voorwoord start het boek met een overzicht van alle ingrediënten die in een vegetarisch dieet thuishoren, waaronder peulvruchten en koolzaadolie. Alle ingrediënten worden uitvoerig besproken. Daarna volgen de recepten die je binnen een handomdraai zelf kunt bereiden. Denk daarbij onder andere aan een Luie lasagne (bomvol groenten), een bloemkoolmasala en een boerenkoolcurry. Gezonde tips voor lekker eten op een chaotische dag.

Ben je gek op korte boodschappenlijstjes en kook je graag met slechts enkele ingrediënten? Dan ben je bij het hoofdstuk Less is more aan het juiste adres. Hier vind je eenvoudige, maar toch smaakvolle gerechten, waaronder een sesam-wok, een voedzame tomatensoep en een socca (Zuid-Franse pannenkoek).

Bij alle gerechten staat ook een variatietip voor wie volledig vegan wil eten. Na de genoemde hoofdstukken zul je nog diverse andere hoofdstukken met recepten aantreffen, waaronder sologerechten en zoete desserts.

Tussen de hoofstukken door vind je telkens pakkende stukken tekst met leuke tips, zoals bijvoorbeeld serveersuggesties.
Het hardcover boek heeft een handzaam formaat, waardoor het niet al te veel ruimte inneemt op je keukenblad.

Inhoudelijk is het boek een aanwinst voor wie graag vegetarisch eet. Ideaal voor jonge gezinnen, zeker omdat er gekookt wordt met ‘bekende’ ingrediënten die in elke supermarkt te verkrijgen zijn.

★★★★★
Titel: Lekker vegetarisch koken in weinig tijd | Auteur: Sara Ask | Uitgeverij Deltas | Categorie: boeken, vegetarisch | Verkrijgbaar als: hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789044762112 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 14-05-2022 | Prijs: €24,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s