Plant B

Getest de maaltijden van Plant B:
★★★★★
Plantaardige voeding, het nieuwe normaal 

Joost, Maarten en Myrthe, dat zijn de drie namen achter het concept van Plant B. Hun missie begon in 2020, met hun maaltijden hopen ze een bijdrage te kunnen leveren aan een gezondere en duurzamere levensstijl. Bij Plant B waren ze al enthousiast over plantaardige voeding voordat ze met dit concept begonnen. En dat enthousiasme dringt door in het hele concept van deze ondernemers.

In de webshop van Plant B vind je een rijk aanbod aan vegan kant-en-klaar maaltijden. Stuk voor stuk ontwikkeld door een voedingsdeskundige. Het resultaat: uitgebalanceerde vegan maaltijden waarin alle voedingsstoffen zitten die je nodig hebt.

Persoonlijk ben ik nog al sceptisch als het gaat om diepvriesmaaltijden. Vaak werd ik teleurgesteld, diepvriesmaaltijden zijn vaak smaakloos, waterig en weinig voedzaam. Nu sprak het concept van Plant B mij wel erg aan en hun maaltijdfoto’s op Instagram zagen er behoorlijk gelikt uit. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik had de luxe om een aantal van hun maaltijden uit te mogen proberen:

  • Chili con Amor
  • Indian pumpkin curry
  • Italian Stallion
  • Super Fly Pad Thai
  • Taj Ma Dahl

De diepvriesmaaltijden werden keurig netjes, op de afgesproken dag, bij mij thuis geleverd. De maaltijden waren goed gekoeld en konden rechtstreeks de vriezer in. Natuurlijk heb ik niet al te lang gewacht voordat ik de eerste maaltijd uit ging proberen. De maaltijden kunnen opgewarmd worden in een magnetron, maar als je (net als ik) geen magnetron hebt, kunnen de maaltijden ook opgewarmd worden in de oven.

Gebruik je de oven voor de maaltijden van Plant B, dan is het raadzaam om de maaltijd(en) die je die dag wilt nuttigen, in de ochtend al direct uit de vriezer te halen. Op die manier kan de maaltijd alvast ontdooien en krijg je uiteindelijk een goed doorwarmde maaltijd.

Plant B heeft mij werkelijk waar blij verrast. De maaltijden waren stuk voor stuk erg smaakvol, goed gekruid en verrassend lekker. Als ik niet had geweten dat het hier om diepvriesmaaltijden ging, dan had ik dat nooit kunnen raden. De genoemde maaltijden waren allemaal erg lekker, maar ik ben persoonlijk vooral verliefd geworden op de Chili con Amor (wat dat betreft is de naam meer dan goed gekozen). Dit gerecht is echt een belevenis aan smaken. Ieder ingrediënt kwam goed naar voren, zonder daarbij te overheersen. Wat dat betreft, merk je echt dat er over de maaltijden van Plant B echt na is gedacht en dat het hier om een bedrijf gaat met mensen die hun passie volgen. Ze maken maaltijden (daar ben ik van overtuigd) die ze zelf ook graag eten.

Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik iedereen uit wil dagen de maaltijden van Plant B zelf te proberen. Zelf kook ik graag vers, maar ik ben wel van plan om de gerechten van Plant B achter de hand te houden. Het is altijd handig om een paar gezonde vegan maaltijden achter de hand te hebben voor die momenten dat je onverwachts alleen moet eten. Bovendien zijn ze praktisch om mee te nemen naar het werk. Ook kan ik mij voorstellen dat als je het voornemen hebt om (vaker) vegan te gaan eten, maar de rest van je gezin niet mee wil doen, je dit voornemen niet snel door zult zetten. De maaltijden van Plant B kunnen je hierbij op weg helpen. Geen excuses meer en op naar een gezondere en duurzamere levensstijl! Dikke vette aanrader!

Eet smakelijk!
Sandra Hutchison

Krijg 15% korting op je eerste bestelling. Klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s