Chocstar

Getest chocoladereep van Chocstar:
★★★★★
Verwennerij ten top

Bij Chocstar kun je online gepersonaliseerde chocolade bestellen. Kies je favoriete chocolade (puur, melk of wit). Maak je eigen smaakvolle combinatie met bijvoorbeeld noten, fruit of snoep en bestel direct. Iedere reep chocolade wordt geleverd in een luxueus ogende verpakking, met daarop eventueel een persoonlijke tekst. Hierdoor leent het aanbod van Chocstar zich zeker om cadeau te geven. Maar hoe fijn is het om zo nu en dan ook jezelf even goed te verwennen.

Ik kreeg de kans om een bestelling voor mezelf te bestellen en daar zei ik als heuse chocoladeliefhebber natuurlijk geen nee tegen. Bij het bekijken van het aanbod schoot ik wel direct in de stressmodus, keuzestress wel te verstaan, want wat een verleidelijk aanbod. Hoe kon ik hier in vredesnaam een keuze in maken? Hier kwam duidelijk mijn hebzucht sterk naar boven: Ik wil ze allemaal!

Bij Chocstar bieden ze zeer kwalitatieve chocolade voor een eerlijke prijs. Hun 100% duurzame chocolade wordt geleverd door Callebaut. Zij werken samen met de Cocoa Horizons Foundation, die er zorg voor draagt dat de cacaoboeren een rechtvaardige prijs krijgen voor hun producten. Op de website valt er nog veel meer te lezen over de herkomst van hun chocolade.

Na veel wikken en wegen koos ik voor een reep pure chocolade met daarin, heel subtiel maar oh zo fancy, echt goud verwerkt. Het goud ligt als confetti door de bovenste laag van de chocolade heen. Iets wat een prachtig effect geeft en bijna zonde is om op te eten. Wanneer je deze reep cadeau zou geven aan een persoon die je erg waardeert (aanrader voor werkgevers), dan ligt een bijgesloten tekst als You are Gold! natuurlijk erg voor de hand. Ik denk dat een ieder zo’n reep als cadeau erg zou kunnen waarderen. Hier word je toch blij van?

Waarderen deed ik het in elk geval zeker. De bestelde reep viel al heel snel op mijn deurmat. Tot mijn verbazing was de reep behoorlijk veel dikker en groter dan verwacht. Gezien de prijs en de kwaliteit was ik bang dat het een flinterdun reepje zou zijn, nou mooi niet dus. Ze zijn behoorlijk gul bij Chocstar.

Natuurlijk moest ik de ontvangen reep direct testen (ja, ja zonde). De chocolade heeft echt die pure chocoladesmaak die je hoopt aan te treffen wanneer je van pure chocolade houdt. Van het goud merk je tijdens het eten nauwelijks iets, alhoewel ik durf te beweren dat ik een lichte metaalsmaak signaleerde, maar dat kan ook suggestie zijn. Het voelde wel een beetje gek om goud te eten, maar eerlijk is eerlijk, het voelde direct ook als pure verwennerij. Een aparte ervaring. Psychologisch gezien heeft deze gouden touch dan ook zeker een positief effect. Het enige nadeel (maar mij hoor je niet klagen) is dat de reep zo dik is dat hij lastig breekt, maar ach.

Naast de diverse repen zijn er op de website onder andere ook cijfers en harten van chocolade te bestellen, eveneens met de ingrediënten die jij wenst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hart vol rode vruchten of twee feestelijk ogende letters, waarvan een bestrooid met smarties en de ander met fruit en lavendel. Verrassend leuk cadeau voor bijvoorbeeld een jubileum. Rond speciale feestdagen kun je ook kiezen voor een aangepaste vorm, zoals een ei met Pasen, een kerstboom of een box met een aantal verschillende reepjes voor het Suikerfeest.

De bestelprocedure werkt eenvoudig en heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Natuurlijk ga ik het toch even kort benoemen:
1. Op de website kies je jouw gewenste chocoladecombinatie uit. Klik op het betreffende product en plaats deze vervolgens in je mandje.

2. Dan verschijnt er een scherm waar je een stevige papieren wikkel uit kunt kiezen, die over de verpakking heen wordt geschoven. Je kunt een design uitkiezen dat past bij het geschenk dat jij in gedachten hebt (Bijvoorbeeld een cadeau voor een verjaardag of jubileum). Hierop kun je jouw persoonlijke boodschap invullen. Deze komt als een stevige papieren wikkel op de verpakking te staan.

Let op: kijk goed hoe je tekst op de wikkel komt te staan en pas deze eventueel aan. Het staat zo ongelukkig wanneer 1 letter op de volgende regel komt!

3. Stuur vervolgens in een paar voor de hand liggende stappen, vergelijkbaar met iedere andere prima webshop, de reep naar jezelf of direct naar een ander. Klus geklaard!

Chocstar durf ik in alle eerlijkheid aan iedereen aan te raden. Je zult echt niet teleurgesteld worden. Bij Chocstar werken ze (nog) met een klein team en in elke reep wordt een hoop liefde en aandacht gestoken. De reep wordt echt speciaal voor jou gemaakt en tsja dat proef je.

Geniet-garantie,
Sandra Hutchison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s