Seasons-Moestuin

SeasonsRecensie Seasons – Moestuin door Sandra Hutchison:
Zaaien, oogsten, (in)maken, koken

Jessica Koomen is een jonge zangeres en bekend van haar Instagram-account waarop ze haar passie voor de moestuin deelt met haar volgers.

Ze was vanwege gezondheidsproblemen (gewrichtsklachten) genoodzaakt om haar eetgewoontes aan te passen en eet nu zoveel mogelijk uit eigen tuin. In dit boek geeft ze advies over het, op natuurlijk wijze, aanleggen en bijhouden van de moestuin en hoe je jouw oogst uiteindelijk kunt verwerken tot lekkere recepten. Het boek start met een flink aantal tips en adviezen over hoe en wanneer je een moestuin kunt beginnen, waar je op moet letten en wat je beter kunt laten. Ze legt uit hoe je planten kunt stekken en hoe je compost kunt maken en gebruiken. Daarna duikt ze met haar lezers de keuken in en trakteert ze je op bijzondere gerechten.

De recepten worden telkens afgewisseld met handige tips en Do-It-Yourself ideeën, zoals het maken van een kruidendroogrek. Om je een beetje een idee te geven van de recepten, hierbij een aantal voorbeelden:
Druivensorbetijs
Sodabrood met tijm en rozemarijn
Sperziebonensalade
Oosterse komkommersoep
Knolselderijsaté
Slawraps

Bij een aantal recepten staat een kleurrijke paginagrote foto zodat je direct kunt zien hoe het resultaat van het recept eruit zou kunnen komen te zien.

Seasons – Moestuin is geen boek dat je even van A tot Z doorneemt en dan weglegt. Het is een handig boek om je te helpen voordat je met een moestuin aan de slag gaat en een naslagwerk voor alle dagen daarna. Een boek dat je als liefhebber van de plantaardige keuken of tuinierder er vaak even bij kunt pakken om er de nodige informatie uit te halen.

Een praktisch en duurzaam naslagwerk waar je jarenlang plezier aan zult beleven.

Nijgh

★★★★★
SeasonsTitel: Seasons Moestuin | Leesfragment | Auteur: Jessica Koomen | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar | Categorie: Hobby & Vrijetijd, Biologisch tuinieren | Verkrijgbaar als: hardcover | 264 pagina’s | ISBN13: 9789038810614 | Verkrijgbaar sinds: 01-03-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 29-06-2022 | Prijs: €34,99  | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s