Wok!

School of wok is een kleine Aziatische kookschool die gelokaliseerd is in Londen. Een onderneming van wokchef Jeremy Pang, die de organisatie in zijn eentje begon. Inmiddels hebben honderdduizenden leerlingen met succes een opleiding gevolgd bij de school of wok. 

De school en al zijn ervaringen daaromtrent inspireerde Jeremy tot het maken van het boek Wok!. Dit is overigens niet zijn eerste kookboek, hij schreef er al meerdere, maar die waren hoofdzakelijk gericht op de Chinese keuken. In dit boek gaat hij uitgebreider in op de Aziatische keuken en de eetcultuur van dit werelddeel. In het boek vind je diverse recepten voor vegetarische gerechten, maar ook recepten voor voedzame gerechten met vis en vlees.

Na een lang en pakkend voorwoord, dat ik je zeker aan wil raden om op je gemak eens te lezen, gaat Jeremy dieper in op de zogenaamde wokklok. De wokklok is een praktisch hulpmiddel om efficiënt te werk te gaan in de (Aziatische) keuken. Ook valt er een stuk te lezen over de oorsprong van de wok en worden de verschillende te verkrijgen wokken uitvoerig onder de loep genomen. Jeremy Pang beschrijft uitvoerig welke wok je bij welk gerecht het beste kunt gebruiken en op welke manier de wokken te gebruiken zijn, zoals bijvoorbeeld frituren en stomen.

In het eerste hoofdstuk start Jeremy Pang traditiegetrouw met de recepten voor Chinese gerechten opgevolgd door:

  • Thais
  • Vietnamees
  • Singaporees en Maleisisch
  • Indonesisch en Filipijns
  • Koreaans en Japans

Aansluitend vind je nog een reeks bijgerechten die te combineren zijn met de hoofgerechten uit het boek. Zoals bijvoorbeeld diverse salades, groenteschotels en zelfgemaakte sambal.

Alle recepten worden op een heldere manier stap voor stap beschreven. Bij elk recept staat duidelijk vermeld voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is en hoeveel tijd de (voor)bereiding nodig heeft.

Ben je nog niet gewend om Aziatisch te koken, dan zul je veel van de benodigde ingrediënten waarschijnlijk nog niet in huis hebben en is een extra bezoekje aan de (Aziatische) supermarkt onvermijdelijk. Zijn de ingrediënten eenmaal in huis, dan kan elke thuis-kok, ervaren of niet, met dit goed gevulde kookboek aan de slag. Maak bijvoorbeeld zelf een Thaise eend met basilicum of maak een lekkere nasi goreng met in de wok gebakken saté.

★★★★★
Titel: Wok! | Leesfragment | Auteur: Jeremy Pang | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Boeken, Over de grens  | Verkrijgbaar als: hardcover | 208 pagina’s | ISBN13: 9789461432780 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 18-08-2022 | Prijs: €22,50 | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s