Chloé Cucina

Chloé kookt Italian Style

Fastfood maar toch een gezonde maaltijd

Chloé Lauwers is een bekende studente uit België. Ze probeert ondanks haar drukke studie zo vaak mogelijk vers te koken. Ze heeft een eigen website, genaamd Chloé Kookt en een populair Instagramaccount (met ruim 73K volgers), waarmee ze andere studenten hoopt te motiveren om ook zelf aan de slag te gaan in de keuken.

Eerder kwam al het kookboek Chloé Kookt op de markt en dat bleek een succes. Vandaar dat een vervolg niet uit kon blijven. In haar nieuwe boek Chloé Italian Style combineert ze haar twee liefdes, die van Italië en koken.

In het boek tref je maar liefst 70 recepten aan van gerechten geïnspireerd door de populaire Italiaanse keuken. Dat het boek een Italiaans tintje heeft gekregen, blijkt al direct uit de indeling van de hoofdstukken. Die zijn ingedeeld in de traditionele volgorde van de dinergangen in Italië. Te beginnen met de Antipasti tot aan de niet te versmaden Dolci.
Omdat er tijdens een gezellig Italiaans diner ook gedronken mag worden, zijn er tevens een aantal dranksuggesties opgenomen in het boek. Waaronder een Bellini en een bijzondere Aparol Spritz met pompelmoes.

Opgepast, want bij het zien van al de fraai uitgevoerde foto’s van de gerechten krijg je direct zin om naar Italië te vertrekken. Gelukkig kunnen we nu in elk geval het hele jaar door genieten van de gerechten uit dit boek. Dat brengt Italië toch weer een beetje dichterbij.

Over het algemeen zijn de recepten in het boek vrij eenvoudig gehouden. Ideaal voor foodies, jongeren en voor wie graag vers wil koken, maar daar niet al te veel tijd voor heeft. De gerechten uit het boek zijn snel klaar en vrij gemakkelijk te bereiden. Een fijn en toegankelijk boek voor jong en oud.

★★★★
Titel: Chloé Cucina | Leesfragment | Auteur: Chloé Lauwers | Uitgeverij Pelckmans | Categorie: Boeken, over de grens | Thema: Italiaanse keuken | Verkrijgbaar als: hardcover | 160 pagina’s | ISBN13: 9789464015621 | Verkrijgbaar sinds: 28 maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 23-09-2022 | Prijs: €24,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s