Junior Bake Off Vlaanderen

Ready, set, bake!

Aansluitend op het tweede televisieseizoen van Junior Bake off Vlaanderen is er nu het bijpassende bakboek. Hierin ontdek je 30 eenvoudig te maken bakrecepten die ook voorbij kwamen in het programma. Het boek richt zich op jeugdige bakkers, maar stiekem zullen heel veel volwassenen zich ook goed uit kunnen leven met dit receptenboek.

In dit feestelijk ogende bakboek worden eerst alle kandidaten van het afgelopen seizoen op een ludieke wijze aan je voorgesteld, evenals de host en de juryleden. Daarna volgt er een aantal pagina’s met een uitleg over de voorbereidingen die je moet treffen, voordat je met dit boek aan de slag kunt gaan.

Extra handig is de afvinklijst bij de opsomming van de benodigde materialen. Zo zie je in één oogopslag wat je al in huis hebt en voor welke materialen je misschien je ouders nog eens lief aan moet kijken. Of misschien kun je sommige materialen bij een oom, oma of van vrienden lenen.

Aansluitend worden de verschillen tussen de diverse bloem- en suikersoorten uitgelegd en vind je nog meer tips over bakken. Dan stuit je op hetgeen waar je waarschijnlijk op zat te wachten, de recepten. Te beginnen met uitdagende baksels voor tijdens een ontbijt. Hier tref je onder andere Amerikaanse pannenkoeken aan en donuts die je rechtstreeks in de oven kunt bakken. Daarna volgt er een heel hoofdstuk met creatieve cakesuggesties. Maak bijvoorbeeld je eigen chocolade fudge cake of een confetti birthday cake.

Verder bladerend kom je bij een aantal klassiekers terecht, zoals lekkere soesjes en oma’s appeltaart.
Heb je binnenkort iets te vieren en wil je misschien je eigen baksels als traktatie op school uitdelen, dan vind je hier ook leuke tips voor in het boek. Maak bijvoorbeeld vers gebakken churroswafels of grappige emojikoekjes.
Achterin het boek zijn de feestdagen Kerst en Halloween aan de beurt. Echt griezelen wordt het met gebakken heksenvingers en meringuespookjes. Met Kerstmis vrolijk je de boel op met kerstbrownies (in de vorm van een kerstboom) en feestelijke truffels.

Junior Bake Off Vlaanderen is vooral een aanrader voor jonge gezinnen. Samen bakken wordt met dit bakboek pas echt een feestje.

★★★★
Titel: Junior Bake Off Vlaanderen | Auteur: Julie van den Driesschen | Uitgeverij Manteau | Categorie: boeken, bakboeken, jeugdboeken | Verkrijgbaar als: paperback | 144 pagina’s | ISBN13: 9789022338711 | Verkrijgbaar sinds: 5 mei 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-09-2022 | Prijs: €22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s