Over frituren

Waarom frituren de beste kooktechniek op aarde is.
Een eigenzinnig frituurboek vol smaakvolle recepten en humor.

Dit hardcover ‘frituur’ boek valt, dankzij zijn fel roze kleur, direct op in de schappen. Meneer wateetons brengt het zijn boek Over frituren een ode aan de frituurpan. Het boek start met ene gekscherend voorwoord. Daarna kan je serieus aan de slag met het boek.

Ten eerste krijg je een lesje voorgeschoteld over de benodigde materialen, wanneer je gaat frituren. Ook krijg je een alternatieven aangeboden om op een andere manier te frituren dan met de klassieke frituurpan. Gevolgd door een stevig lesje in techniek.

Meneer Wateetons heeft inmiddels al aardig wat kookboeken op zijn naam staan. Boeken die, ondanks zijn opvallend komische naam, gerust serieus genomen kunnen worden. Hij schrijft met veel humor, maar zijn recepten zijn over het algemeen erg goed. Boeken die hij al eerder uitbracht zijn onder andere een aantal kookbijbels (vleesbijbel, worstbijbel), Over inpakken en Over charcuterie.

Gezien de eerder genoemde boektitels is Meneer zelf geen vegetariër, toch beginnen de recepten juist met een hoofdstuk vol Vegan & Vegetarische frituurideeën. Maak je eigen chips, gefrituurde groente en bugles.

Ook zal je in het boek diverse klassiekers aantreffen, waaronder handgemaakte kroketten, frikandellen en vers gebakken donuts.

Wanneer je het boek doorbladerd valt als snel op dat er veel meer met de frituurpan kan dan je waarschijnlijk voor mogelijk hield, van restjes vermicelli bijvoorbeeld maak je al snel een lekker gefrituurde snack. 

Naast alle recepten valt er in het boek veel te lezen en te ontdekken. Zo leer je zelf een beslag te maken waarmee je jouw snacks als het ware in kunt pakken, zoals een bierbeslag, zoet beslag en ciderbeslag. Opgevolgd door een snelle cursus paneermeel maken.

Over frituren is een vermakelijk boek om zo nu en dan eens door te bladeren, maar ook zeker een zeer praktisch boek voor iedere frituurliefhebber om mee aan de slag te gaan. Het boek voelt zeer compleet, divers en staat vol verrassend lekkere recepten.

★★★★
Titel: Over frituren | Recept  Gefrituurde Bounty | Auteur: Meneer Wateetons | Uitgeverij: Fontaine Uitgevers | Categorie: kookboeken  | Verkrijgbaar als: hardcover | 208 pagina’s | ISBN13: 9789464041729 | Verkrijgbaar sinds: 8 september 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 11-10-2022 | Prijs: €32,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s