Slim Koken

slim-kokenBudgetrecepten & bespaartips voor het hele gezin

Merlien Welzijn schrijft zelf over haar boek Slim koken: “Mijn inspiratie voor deze gerechten komt rechtstreeks bij mijn lezers vandaan. Jullie hebben mij geïnspireerd om verder te gaan vanuit de rijke basis die ik van huis uit heb meegekregen. Kun je de volgende keer niet meer vegetarische gerechten in je boek opnemen? Kun je niet meer maaltijdsoepen opnemen, want ja, soep is gewoon heel belangrijk in de budgetkeuken! Wil je ons meer vertellen over slimme tips voor de rest van het huishouden? Ik heb naar jullie geluisterd en daarom bevat Slim Koken talloze nieuwe gerechten en de bespaartips waar ik zelf erg goede ervaringen mee heb.

In Slim koken geeft Merlien Welzijn wederom slimme tips en ideeën om met een klein budget rond te komen. Haar recepten zijn altijd voor 4 personen en staan voor € 5,- of minder op tafel! Niet alleen geeft zij vele recepten, juist het besparen in de rest van het huishouden door slim inkoopbeleid en het zelf maken van producten zijn ook een wezenlijke bespaarmethode en worden dan ook uitvoerig behandeld in haar boek. (Bron: Karakter Uitgevers).

Recensie: Of de inhoud van je portemonnee je er nu toe dwingt of niet, hier en daar wat bewuster inkopen doen en daardoor wat bezuinigen kan nooit kwaad. Om hier mee aan de slag te gaan is het boek Slim koken het spreekwoordelijke steuntje in de rug. Zo staan er diverse praktische recepten in het boek en is het daarnaast aangevuld met een ruim hoofdstuk aan handige bespaartips. Adviezen van het weer scherp maken van botte scheermesjes (in plaats van ze direct weg te gooien) tot het wel of niet aanschaffen van verzekeringen.

Op de inhoud van het Slim koken boek is gelukkig niet beknibbelt, zo staat het boek bomvol met kleurrijke en smakelijk ogende foto’s van gerechten en is er zelfs ruimte gelaten voor een paar verrassende budget-koken recepten met makreel en kruidensla van top-chef Ron Blauw. Daarnaast van de hand van de auteur zelf: originele recepten voor vier personen waarbij je ongeveer vijf euro per maaltijd kwijt zult zijn. Zo maak je voor relatief weinig geld o.a. gehaktbroodjes, diverse fijne soepen en vegetarische gerechten, die zich gemakkelijk naar eigen smaak en inzicht laten aanpassen. Hier en daar komen de adviezen van de auteur Merlien Welzijn misschien wat betuttelend over, maar ze bedoeld het goed dat is duidelijk. Wanneer je dan ook haar nuttige tips ter harte neemt zal dit hoogstwaarschijnlijk goed te merken zijn aan je dagelijkse uitgavepatroon en verdient de aanschaf van dit boek zich als vanzelf terug.

★★★★

Titel: Slim koken
Auteur: Merlien Welzijn
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN13: 9789045207971
Categorie: Lifestyle > Culinair
Pagina’s: 260
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: november 2014
Trefwoorden: recepten, budget,
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-06-2015
€12,95 – Bestellen

kokenvoorvier