Van Bovens leftovers

Van Bovens LeftoversRecensie Van Bovens leftovers:
Ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te koken 

Yvette van Boven (Ierland, 1968) is een culinair auteur, kok, illustrator en tv-presentator. Ze heeft al een flink aantal kookboeken op haar naam staan. Van Bovens leftovers is haar nieuwste boek. Ze nodigt je uit om dit boek te zien als een soort zelfhulpboek, om je te motiveren duurzamer te gaan leven. Ze raadt je aan in het boek te beginnen bij de maand waarin je het voor het eerst in handen krijgt. Voor haar is geen eten weggooien een vanzelfsprekendheid. Met de leftovers van gisteren maakt ze vandaag een nieuw gerecht. Pas als de koelkast volledig leeg is, wordt er een nieuwe voorraad aangeschaft. Yvette hoopt je met dit boek te motiveren hetzelfde te doen.

In dit nieuwe mega dikke kookboek van Yvette van Boven vind je alle columns en recepten terug die eerder gepubliceerd werden in Volkskrant magazine. Het boek is ingedeeld per seizoen, beginnend bij de lente. Het verspillingsvrije concept kwam in het voorwoord al duidelijk naar voren en over de recepten is qua duurzaamheid dan ook goed nagedacht. Naast elk (nieuw) recept vind je op de pagina daarnaast een zogenaamd opmaakrecept waarbij je de leftovers van het (nieuwe) recept kunt gebruiken.

Onderaan sommige recepten staan daarnaast bruikbare tips (inclusief grappige illustratie) over wat je met de overgebleven producten (na het bereiden van het recept uit het boek) zou kunnen doen. Zo maak je van overgehouden eidooiers bv. een lemoncurd en gebruik je een restje aardbeiensla in de sangria.

Dit opvallend dikke kookboek is naast alle columns en smaakvolle recepten rijkgevuld met paginagrote sfeerfoto’s en foto’s van de gerechten. Los van het feit dat er veel bruikbare recepten in het boek staan die niet heel moeilijk zijn om te maken, is dit vooral een erg leuk leesboek geworden. Een boek met columns waar kookfanaten van zullen smullen. Van Bovens leftovers is een bundel om te koesteren en waaruit je dagelijks zou kunnen koken van wat het seizoen te bieden heeft.

Nijgh & Van Ditmar

★★★★
Van Bovens LeftoversTitel: Van Bovens leftovers | Auteur: Yvette van Boven | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar | Categorie: Boeken, Bekende koks | Uitvoering: hardcover | 432 pagina’s | ISBN13: 9789038809922 | Verkrijgbaar sinds: 20-08-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 20-10-2021 | Prijs: €29,99 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s