Van XL naar S

Van XL naar SMieke Kosters geloof niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alles mag. Jij bepaalt! Alle 200 recepten hebben een maat: van XS tot XL. Het is aan jou om te bepalen welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL’s val je niet af, maar van alleen XS’jes word je rebels. Dus combineer: neem je een tompouce (XL), houd het dan ’s avonds bij tomatensoep met brood (S). Pak regie, experimenteer en varieer!

 

Mieke Kosters (1972) maakte een opmerkelijke carrière-switch: van bedrijfseconoom naar gewichtscoach. Acht jaar geleden viel ze 15 kilo af door het eetgedrag van haar slanke vriendinnen te kopiëren. Haar ervaring werkte ze uit tot een unieke afslankmethode. Haar eerste boek Het geheim van slanke mensen werd een bestseller – meer dan 60.000 exemplaren verkocht – en de bijbehorende (online) workshops zijn een doorslaand succes. Ik ken mezelf en ben slank – Overwin je valkuilen en val af mét chocola en wijn is Mieke’s tweede boek. Inmiddels is ze een veelgevraagd spreekster en haar trainingen worden door heel Nederland gegeven. Mieke woont samen met haar gezin in Amsterdam. (Bron: uitgeverij Carrera)

Recensie: Een dieet kan best werken, maar dat nieuwe eetpatroon daarna volhouden is vaak een heel ander verhaal. Mieke Kosters kan daarover meepraten. In haar nieuwste boek heeft ze heel handig magere (XS) gerechten gecombineerd met gerechten die wat meer calorieën bevatten (tot XL).

Van XL naar S bevat ruim 200 recepten, sommige vrij origineel en uitgebreid, maar een aantal zo eenvoudig dat je je af kunt vragen waarom jij daar zelf nog niet op was gekomen. Kortom een handig naslagwerk voor zij die willen afvallen maar nog moeten wennen aan het koken met recepten.
Toch staan er in het naslagwerk ook veel leuke suggesties voor amateurkoks met wat meer ervaring in de keuken. Neem bijvoorbeeld het slank, gezond en lekker XS-recept: Aubergine met tomaat, knoflook en aardappel. Gevulde aubergines, erg gezond en het ziet er ook nog eens erg smaakvol uit ook. Leuk om te serveren wanneer je eters krijgt.

Het aangename van dit boek is vooral dat je het gevoel krijgt dat alles mag en niks moet, geen zware dieetregeltjes, jij bepaalt. Wil je een dagje niet op je lijn letten dan neem je even een XL-gerecht en ga je morgen weer voor een recept met een S.
Ideaal zijn ook de zogenaamde plustips bij de diverse recepten. Zo is bijvoorbeeld het lekkere Taco’s-recept – wat bij mijn gezin erg in de smaak viel- een M-gerecht met 544 KCAL, maar gecombineerd met de plus-tip is het een gerecht met 602 KCAL door er geraspte 30 + kaas bij te serveren. Zo hoeft niet iedereen verplicht mee te lijnen en eet je toch met heel het gezin min of meer hetzelfde. Van XL naar S zet een streep door dwangmatig lijnen, helpt je bewust te kijken naar je eetpatroon en deze waar nodig aan te passen.

★★★★

Vervolg nu ook verkrijgbaar
Vervolg nu ook verkrijgbaar


Titel: Van XL naar S
Auteur: Mieke Kosters
Uitgever: Carrera
ISBN13: 9789048829866
Categorie: Culinair, Gezondheid
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 224
Verschijningsdatum: januari 2016
Trefwoorden: recepten, lijnen, koken, afvallen, dieet
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:07-01-2016
Bestellen – €19,99