Elke dag lekker koken

Elke dag lekker kokenRecensie Elke dag lekker koken:
101 inspirerende recepten voor het hele gezin

Ann-Christine Hellerup Brandt deelt in haar kookboek Elke dag lekker koken haar beste recepten voor het diner met je. Recepten die je overigens ook terug kunt vinden op haar blog Valdemarsro. Een blog dat ze in 2007 begon en dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de populairste foodblogs van Denemarken. Je zou zeggen, waarom dan dit boek? Volgens Anne Christine werkt koken uit een kookboek nog altijd prettiger dan vanaf een computerscherm en ik kan het daarin alleen maar met haar eens zijn. Bovendien is haar blog dan wel via Google te vertalen naar het Nederlands, maar er slippen bij de opsomming van de ingrediënten toch zo nu en dan wel wat foutjes in en dat kookt dan toch niet zo lekker.

Elke dag lekker koken is een behoorlijk dik kookboek met een grote variatie aan eenvoudige recepten van over de hele wereld. Ann-Christine hoopt je met haar boek offline te krijgen en je te inspireren om met haar recepten aan de slag te gaan. De recepten zijn over het algemeen gemakkelijk te maken en je bent dan ook vrij snel klaar. De ingrediënten zijn allemaal gewoon in de plaatselijke supermarkt verkrijgbaar, wat wel zo prettig is.

De meeste recepten zijn gericht op vier personen (vermoedelijk 2 volwassenen en 2 kinderen). Heb je grote eters in huis dan zou ik de hoeveelheden wat naar boven afronden. Wanneer je door het boek begint te bladeren, krijg je direct zin om zelf aan de slag te gaan, je bent dus gewaarschuwd. Het boek kan voor veel drukke gezinnen een verademing zijn. Geen moeilijk gedoe, herkenbare gerechten waar kinderen van zullen smullen en er wordt gekookt met hoofdzakelijk verse ingrediënten.

Kortom, een aangenaam kookboek dat je het hele jaar door kunt gebruiken. Vol heerlijke soepen, salades, oosterse gerechten en Europese klassiekers. Maak je eigen kofta, falafels, kipshoarma en kip tandoori. Een boek vol paginagrote foto’s van de gerechten die je meteen doen watertanden. De degelijke hardcover en het leeslint maken het geheel compleet.

Elke dag lekker koken is een fantastisch kookboek dat in elk geval iedere beginnende thuis-kok in huis zou moeten hebben. Praktisch en inspirerend.
Deltas2

★★★★★
Elke dag lekker kokenTitel: Elke dag lekker koken |  Auteur: Ann-Christine Hellerup Brandt | Uitgeverij: Deltas | Categorie: Boeken, Familiekookboeken | Uitvoering: hardcover | 320 pagina’s | ISBN13: 9789044761122 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 29-01-2022 | Prijs: €29.95 | Bestellen

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s