Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld

Recensie Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld door Jolanda Kalkman:
Disneyfans opgelet! Want dit kookboek mag je niet missen! 

Tover samen met je favoriete Disneyfiguren de heerlijkste gerechten op tafel! Wat te denken van pittige poffertjes met Belle en het Beest, Hummus van Aladdin en Jasmine, een salade van Mickey en zijn vrienden of een omelet voor Linguini. Deze en nog veel meer heerlijke gerechten vind je terug in dit prachtige kookboek voor de hele familie. Je hoeft niet eens een topkok te zijn, want alle recepten zijn gemakkelijk klaar te maken, kosten weinig tijd en je hebt ook nog eens weinig ingrediënten nodig. Dat wordt een echt “Disneyfeest” voor het hele gezin!

Lekker eten is natuurlijk altijd gezellig om met elkaar te doen. Maar nog leuker is het om samen de keuken in te gaan. Met dit eenvoudige kookboek is het zelfs mogelijk om samen met je kleuter iets lekkers op tafel te toveren. Of laat je verrassen door je tiener. Hij of zij zal weinig moeite hebben om er iets lekkers van te maken.

Een gerecht uitkiezen is ook nog nooit zo leuk geweest. Kies je voor een gerecht dat er lekker uitziet? Of kies je voor een gerecht dat het beste bij jouw favoriete Disneyfiguur past? Ben je bijvoorbeeld fan van Hero? Kies dan voor kipspiesjes. Hou je meer van de Disneyprinsessen? Maak dan eens een heerlijk stoofpotje samen met Rapunzel. Liever iets te knabbelen? Daarbij kunnen Knabbel en Babbel je helpen! Zowel de ouderwetse Disneyfiguren als de recentere, je vindt ze allemaal terug samen met een bijpassend recept!

Toen wij dit kookboek voor het eerst in handen hadden, waren we vooral heel benieuwd hoe de Disneyfiguren erin verwerkt zouden zijn. Ik kan je vertellen dat het echt een aangename verrassing was om te zien dat zowel de oude bekende als de modernere figuren allemaal voorbijkomen. Ik vind de gerechten die bij de figuren zijn gekozen, erg goed gevonden. Of misschien heeft de schrijver dit wel omgedraaid en waren het de figuren die bij de juiste gerechten pasten. Hoe dan ook, ik vind echt dat ze bij elkaar horen.

J.F. Mallet heeft dit boek samen met zijn dochters gemaakt. Toen ze nog heel klein waren, verzon hij al verhalen bij hun eten of juist eten bij de verhalen. Voor dit boek hebben ze samen goed naar de karakters van de Disneyfiguren gekeken en zo de heerlijke recepten erbij bedacht. Hij kookt graag samen met zijn gezin. Zo hebben zijn kinderen al jong geleerd hoe verse producten smaken en hoe je eenvoudig een gezonde maaltijd samen kunt stellen. Naast auteur is Mallet chef-kok. Zijn tweede passie is fotograferen. Met zijn Simplissime serie kookboeken laat hij al zijn talenten bij elkaar komen met als resultaat een mooi, origineel en eenvoudig kookboek, waarin je nog vaak zult kijken en waaruit je gemakkelijk de lekkerste dingen op tafel zet.

De opzet van het boek is erg duidelijk. Steeds zie je welke 4 of 5 ingrediënten je nodig hebt, welke kruiden er toegevoegd moeten worden en hoe lang je ermee bezig bent. De stappen uit de gerechten kun je puntsgewijs volgen. De tekst is lekker bondig en eenvoudig. Op de rechter bladzijde zie je een afbeelding van het resultaat. En natuurlijk worden alle bladzijden opgevrolijkt door een Disney-figuur, wat het boek uniek in zijn soort maakt.

Vooral mijn dochter was dan ook erg enthousiast over het boek.
Annechien (5): “Ik vind Elza echt het allerleukst. Ik wil dan ook heel graag de Frozen sneeuwballen maken”. Helaas voor haar houden we niet van kokos, dus moest ze op zoek naar een ander lekker gerecht.
“Zullen we dan een tovenaarstaart maken? Of de spaghetti van die schattige hondjes?” Hiermee bedoelde ze Lady en de Vagebond. Maar deze film kent ze nog niet. De hoogste tijd om de video’s weer eens tevoorschijn te halen! Uiteindelijk zijn we voor mijn lievelingsklassieker gegaan: de kip à la Sneeuwwitje. Eenvoudig te maken met ingrediënten die wij eigenlijk altijd wel in huis hebben en o zo lekker!

Hou je van lekker eten? Vind je het leuk om samen met je kinderen iets lekkers uit te kiezen en te maken? En ben je ook nog een Disney-fan? Dan mag dit kookboek niet ontbreken!
★★★★★
Titel: Disney – Het allermakkelijkste familiekookboek ter wereld | Oorspronkelijke titel: Simplissime: La cuisine en famille la + facile du monde avec Disney | Auteur: J.F. Mallet | Uitgeverij: LS Amsterdam| Categorie: kookboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 224 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789024592067 | Verkrijgbaar sinds: 25-09-2020  | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 11-12-2020 | Prijs: €24,99 | Bestellen