Lekker uitpakken!

Lekker uitpakkenVrolijk vormgegeven kookboek waarmee kinderen (8+) helemaal zelf de lekkerste en grappigste gerechten kunnen maken. Pak eens lekker uit! Met ovenpakketjes, gevulde rolletjes, bijzondere eitjes of gehaktballetjes met een verrassing erin. Maak falafel uit de oven of een echte Turkse pizza om lekker met z’n allen aan tafel met je handen te eten. En natuurlijk zijn ook de toetjes en taartjes niet vergeten.

Lekker uitpakken! bevat ruim 50 recepten die zijn getest door een speciaal testteam van 30 kinderen. Bovendien staan er allerlei handige weetjes in voor de beginnende kok: hoeveel is een snufje, wat is een bosje peterselie, hoe smelt je boter in de magnetron en hoe snij je een paprika in reepjes? Het boek is rijk geïllustreerd en te lachen valt er ook, om de super flauwe eetmoppen bijvoorbeeld.

Recensie: Lekker Uitpakken is een superleuk en handig kookboek voor kinderen en voor iedereen die nog niet zo ervaren is in de keuken. Het boek bevat verrassend veel leuke recepten. Voorin het boek een nuttige en tegelijk grappige strip over wat je echt moet weten voordat je aan de slag gaat. Zoals: altijd je handen wassen, uitkijken met messen, e.d. Spreekt allemaal misschien voor zich, maar een gewaarschuwd mens….

Karin Luiten neemt je in Lekker uitpakken mee in haar vertrouwde wereld van koken en bakken. Ze gaat daarbij ook letterlijk regelmatig over de grens. Zo vind je interessante recepten in het boek uit onder andere Japan en Turkije. Ze verrast met Italiaanse pannenkoekrolletjes, een lekkere falafel uit de oven en een variant op de overbekende lasagne. Stuk voor stuk recepten die kinderen vanaf ca. acht jaar zelf kunnen maken.
Het boek start logischerwijs met voorafjes, waaronder een lekker kikkersoepje en een gezonde onkruidsoep. Al bladerend door het vrolijk geïllustreerde boek stuit je uiteindelijk vanzelf op de uitgebreid beschreven hoofgerechten die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het boek wordt aangenaam afgesloten met overheerlijke toetjes en lekkere bakrecepten waarmee kinderen het hele gezin versteld zullen doen staan. Denk daarbij onder andere aan roze bramenkoeken en gevulde cupcakes. Kortom dit kookboek staat garant voor veel plezierige bak – en kookmomenten in iedere keuken.

★★★★★
Titel: Lekker uitpakken
Uitgeverij: Ploegsma
Auteur: Karin Luiten
ISBN13: 9789021676708
Categorie: Kookboeken
Pagina’s: 128
Uitvoering: hardcover
Thema: Kinderen en koken
Verschijningsdatum: 19-10-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-12-2016
Prijs: €16,99
Bestellen